Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster van Zwolle voor Jakobsen

Zaterdag 04 maart 2017

Elite men - Fabio Jakobsen heeft de Ster van Zwolle gewonnen.De Nederlands kampioen bij de beloften was de snelste van een kopgroep van negen. Jim Lindenburg werd tweede, Gert-Jan Bosman derde. 

Al voor Heino -in het eerste koersuur, reden zes renners weg: Gert-Jan Bosman (Destil-Piels), Jim Lindenburg (Metec-TKH), Fabio Jakobsen (SEG), René Hooghiemster (Baby-Dump), Dex Groen (West-Frisia) en Melvin van Zijl (Vlasman).Yannick Detant (MonkeyTown), Wim Kleiman (Sensa Kanjers voor Kanjers) en Dick Janssen (De Jonge Renner) maakten als enigen nog de oversteek en uiteindelijk waren er negen renners gevlogen. De negen bleven tot de streep tezamen, waarna Fabio Jakobsen zijn status van favoriet wist in te lossen.

 

'Iedereen keek naar mij'

Vorig jaar won de renner uit Heukelum al de nationale titel en de Slag om Norg. "Toen er enkele jongens weg reden, besloot ik mee te springen. Op die manier hoeft de ploeg niet te veel te doen in de achtervolging. Toen we in Genemuiden waren en we hadden nog zo'n riante voorsprong, wist ik dat we het gingen halen. Natuurlijk kijkt iedereen dan naar mij, maar dat snap ik. Ik heb de nodige mannen terug moeten halen, maar wilde het niet meer uit handen geven. Het hele laatste rechte stuk reed ik op kop. Toen Wim Kleiman in de laatste kilometer aanviel, wist ik dat ik niet moest twijfelen. Ik reageerde en ging de sprint aan. Ik kreeg vanmorgen nog een berichtje van oud-winnaar Dylan van Baarle, dat ik moest zorgen dat ik op die erelijst kwam, dat is mooi gelukt."

Lindenburg 'Geen schande'

Jim Lindenburg moest na afloop even nadenken over de vraag of hij tevreden was met de tweede plaats. "Ja en nee. In het wielrennen telt natuurlijk altijd maar één plek, maar aan de andere kant is het geen schande van Fabio Jakobsen te verliezen. Ik hoopte nog weg te kunnen rijden in de finale, maar er was geen beginnen aan. Ik wil dit seizoen echt een stap zetten, dit begin is alvast hoopgevend."

Bosman baalt

 

Gert-Jan Bosman wilde ploegleider Han Vaanhold graag een derde zege op rij bezorgen. "Ik geloofde in mijn kansen in de sprint, maar Fabio deed handig de deur dicht. Dan baal je natuurlijk, want ik had het af willen maken. Ik was goed en de benen voelden nog sterk aan. Maar het mocht niet zo zijn."

  

Foto: © Sportfoto-Dick Soepenberg

57e Craft Ster van Zwolle: 180 km

1. Fabio Jakobsen (SEG) 4.03.08, 2. Jim Lindenburg (Metec-TKH), 3. Gert-Jan Bosman (Destil-Piels), 4. Yannick Detant (MonkeyTown), 5. Melvin van Zijl (Vlasman), 6. René Hooghiemster (Baby-Dump), 7. Wim Kleiman (Sensa-Kanjers voor Kanjers), 8. Dick Janssen (De Jonge Renner), 9. Dex  Groen (West Frisia) 0.09, 10. Robbert de Greef (Baby-Dump)  1.28, 11. Jasper de Laat (Metec-TKH), 12. Rick van Breda (Monkey-Town), 13. Joey van Rhee (Destil-Piels), 14. Adriaan Janssen (SEG), 15. Jason van Dalen (Delta)

De volgende bijdrage kregen we van Lennart Withaar (WielerLewi):

 

 

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl