Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen vierde in tweede rit Parijs-Nice

Maandag 06 maart 2017

Elite men - Dylan Groenwegen is vierde geworden in de tweede etappe van Parijs-Nice. De zege ging naar Sonny Colbrelli van Bahrain-Merida.

Die hield in Amilly John Degenkolb (tweede) en Arnaud Demare (derde) van de winst. In een koude rit ging het peloton opnieuw in stukken. In een kopgroep van 21 renners was Timo Roosen (Lotto-Jumbo) de enige landgenoot, maar later sloot een tweede peloton aan, waarna de sprintersploegen zich gingen groeperen. Uit een nieuwe kopgroep van vijf bleef Philip Gilbert nog lang uit de greep van het eerste peloton, maar ook hij moest het hoofd buigen voor de teams van de snelle mannen.

“Het was een eerlijke koers. Je ziet het aan de uitslag, er staan namen bij die je nooit in massasprints ziet. Na zo’n zware koers gaat het erom wie er nog het meeste over heeft”, aldus een verkleumde Groenewegen. “In de waaiers had ik het niet echt koud, vooral tijdens die laatste twintig kilometer was het erg zwaar. Die omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde, dus dat mag geen excuus zijn. Het zat redelijk dicht bij elkaar en dan moet je soms een beetje geluk hebben. Desondanks ben ik blij met de vierde plaats na zo’n zware koers.”

Foto: © A.S.O. / Alex Broadway



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl