Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Issum wil Ronde van Drenthe toekomstproof maken

Vrijdag 10 maart 2017

Elite men - Organisatrice Femmy van Issum is ervan overtuigd dat de Ronde van Drenthe voor enkele ingrijpende beslissingen staat. "Zo moet de mannenwedstrijd een hogere status krijgen en hopen we ook op een datumwijziging.”

Ze doet haar uitspraken in de rondekrant van de Ronde van Drenthe van NDC Media/Dagblad van het Noorden. “Als we met ambitie verder willen, moeten we nu resoluut opnieuw de bakens durven te verzetten. Onze mannenwedstrijd dreigt de aansluiting te verliezen met de Belgische collega-wedstrijden als Kuurne-Brussel-Kuurne en de Grote Scheldeprijs. Wedstrijden die allemaal promoveerden naar de 1HC-status. Dat zijn wedstrijden waar de ploegen al gemakkelijk naar afreizen omdat er zoveel wedstrijden in Vlaanderen zijn. Willen we de teams geïnteresseerd houden naar onze mooie provincie af te reizen, dan moeten we toch minimaal hetzelfde niveau hebben" Ook denkt Van Issum aan een tweedaags evenement.  “Dat maakt het voor ploegen nog interessanter om te komen. Ze reizen gemakkelijker voor twee dagen af dan dat ze de transfer voor één wedstrijd maken.”

Een andere datum is een ander item op het bordje van de organisatie. Daarover las u eerder al op onze site

Ook meldde Van Issum deze week dat zowel de mannen als de vrouwen meer keien krijgen voorgeschoteld zaterdag. "Onder meer een nieuwe strook bij Emmen".

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl