Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Healthy Ageing Tour-klassement begint in Strijen

Vrijdag 10 maart 2017

Women - Zaterdag is het zover: de aftrap van het nieuwe Healthy Ageing Tour-klassement voor junior-vrouwen en nieuweling-meisjes. Die is voorzien in de Omloop van Strijen.

Uitgangspunt van coördinator Wim van Duivenbode en de betrokken sponsors is om de ontwikkeling van jonge rensters te stimuleren door een gevarieerd wedstrijdaanbod te brengen waarbij de ontwikkeling van rensters en onderlinge competitie wordt gestimuleerd. De reeks zal bestaan uit vier klassiekers/omlopen, drie criteriums en een bergcriterium. Bij de samenstelling van de kalender is gekeken naar spreiding over het gehele jaar. Speciaal voor dit klassement zijn er in Berg en Terblijt en Sittard twee nieuwe wedstrijden voor deze twee categorieën in het leven geroepen. De organisatie hoopt in de toekomst nog een tijdrit aan de reeks toe te voegen. 

Hoofdsponsor van het klassement is de Healhty Ageing Tour, de internationale wedstrijd voor elite- en junior-vrouwen in Noord-Nederland. Het project wordt door deze sponsor en door mediapartner CyclingOnline.nl voor minimaal drie jaar ondersteund.  

De Omloop van Strijen wordt georganiseerd door Stichting Wielerpromotie Hoekse Waard samen met RTC De Hoekse Renner. De omloop is tien kilometer lang en wordt door de nieuweling-meisjes vijf en de junior-vrouwen zes keer afgelegd. De wedstrijd voert over smalle wegen en over dijken en bestaat sinds 2011 voor deze categorieën.. Op de erelijst van de afgelopen jaren staan onder meer de huidige wereldkampioene bij de vrouwen Amalie Dideriksen, voormalig Nederlands kampioene Nicole Steigenga en Jeanne Korevaar.

Meer info over de wedstrijden onder meer hier

Foto: © Sportfoto Amalie Dideriksen won ook in Strijen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl