Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zeeman: ‘Bos en Renshaw waren allebei geen optie’

Woensdag 26 juni 2013

Elite men - Ondanks dat het Tourparcours verschillende mogelijkheden biedt voor de sprinters, neemt Team Belkin geen enkele sprinter mee. En dat betekent dat mannen als Mark Renshaw en Theo Bos thuisblijven. “Bos en Renshaw waren allebei geen optie. Mark zat nog wel in de voorselectie. Maar hij reed tijdens de Ronde van Zwitserland gewoon niet goed genoeg”, aldus ploegleider Merijn Zeeman.

“Bij Theo is het een iets ander verhaal. In de ZLM Tour boekte hij uiteraard een geweldige overwinning. Alleen tijdens de rest van het seizoen is hij nog iets te wisselvallig geweest. Dit kwam vooral door valpartijen en ziekte. Als hij dat niet was tegengekomen, dan denk ik dat hij nu al tien seizoenszeges gehad had in plaats van zes”, vervolgt Zeeman.

Treintje

“Maar als je Theo meeneemt naar de Tour, dan heeft hij ook een treintje van een stuk of drie ploeggenoten nodig. En dat zat er gezien het parcours niet in. Want als je kijkt naar de eerste week, dan denk ik dat alleen etappe één echt iets voor Bos is. Ooit denk ik wel dat Theo de Tour rijdt. Hij kan namelijk nog sterker worden. Al zal hij geen spectaculaire sprongen meer maken. Voor dit seizoen zijn we voor Theo aan het kijken of hij kan starten in de Vuelta.”

Persoonlijkheid

Een opvallende naam die wel is opgenomen in de Tourselectie van Team Belkin, is de naam van Tom Leezer. “Aan het begin van het seizoen heb ik tegen Tom gezegd, dat mits hij in vorm is, hij een grote kans maakt om mee te gaan naar de Tour. En Tom heeft recent in de Ronde van Zwitserland nog laten zien dat hij een uitstekende helper is. Bovendien kan hij mee in een ontsnapping en heeft hij ook de klasse om een rit af te maken. Dat zag je in Langkawi. Maar Tom is ook een persoonlijkheid. Hij heeft een kritische blik, laat zijn stem horen en ziet zijn werk”, gaat  Zeeman verder.

Foto (c) Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl