Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederland met één renner minder naar de Tour

Woensdag 26 juni 2013

Elite men - De honderdste Tour de France start aanstaande zaterdag met zeventien landgenoten. Vorig jaar lag dat aantal nog op achttien, maar mede omdat de Nederlanders van Orica GreenEDGE niet meerijden, moet Nederland het nu doen met zeventien renners.

Vacansoleil-DCM start net als vorig jaar met vijf landgenoten. Alleen waar in 2012 Rob Ruijgh en Kenny van Hummel meededen, staan nu de namen van de broers Boy en Danny van Poppel. De andere Nederlanders van Vacansoleil-DCM zijn Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra en Wout Poels.

Ook Argos-Shimano gaat met vijf Nederlanders naar de Tour.  Naast Koen de Kort, Roy Curvers, Albert Timmer en Tom Veelers,  het kwartet dat in 2012 het Nederlandse blok vormde, staat debutant Tom Dumoulin aan het vertrek.

Team Belkin – vorig jaar nog Rabobank – start met zes landgenoten. Het verschil met de Tour van 2012 is dat Steven Kruijswijk en Maarten Tjallingii zijn ingewisseld voor Tom Leezer en Lars Boom. Voor Lars Boom betekent zijn deelname een terugkeer in de Tour de France. Bauke Mollema, Robert Gesink, Laurens ten Dam en wegkapitein Bram Tankink waren vorig jaar ook al van de partij.

De zeventiende Nederlander die zaterdag op Corsica aan de start staat, is Niki Terpstra. De renner van Omega Pharma - Quick-Step keert na één jaar afwezigheid terug voor al zijn vijfde Tourdeelname.

Het recordaantal Nederlandse deelnemers aan de Tour de France (30) dateert nog altijd uit 1989.

Nederlanders in Tour de France 2013: Boy van Poppel, Danny van Poppel, Johnny Hoogerland, Lieuwe Westra, Wout Poels (Vacansoleil-DCM), Koen de Kort, Albert Timmer, Roy Curvers, Tom Veelers, Tom Dumoulin (Argos-Shimano), Lars Boom, Bram Tankink, Robert Gesink, Bauke Mollema, Tom Leezer, Laurens ten Dam (Team Belkin) en Niki Terpsta (Omega Pharma - Quick-Step).

Foto (c) Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl