Kijk ook eens op

Volg onsDennis klopt Van Emden nipt in slottijdrit Tirreno

Dinsdag 14 maart 2017

Elite men - Jos van Emden is tweede geworden in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico. De renner van LottoNL-Jumbo zag alleen Rohan Dennis (BMC) onder zijn tijd duiken in San Benedetto.

De Schiedammer gaf drie tellen toe op de Australische ritwinnaar. "Als je zo dichtbij bent, wil je gewoon winnen. Ik ben enorm teleurgesteld”, Van Emden baalt nadat hij, net als in de Eneco Tour vorig jaar, verslagen is door Dennis. “Het is al de tweede keer dat ik een WorldTour-zege misloop omdat Dennis sneller is.”

Jos van Emden begon net na twee uur aan zijn tijdrit van 10 kilometer door San Benedetto del Tronto. Na 4,4 kilometer noteerde Van Emden een 4’47”. Alleen Dennis was hier een seconde sneller. Ploeggenoot Primoz Roglic noteerde dezelfde tijd als Van Emden. Op de streep stopte de klok op 11’21” en mocht Van Emden plaatsnemen in de hotseat. Daar was het spannend tot en met de laatste renners. Met nog drie renners te gaan dook Dennis met drie seconden onder de tijd van Van Emden. “Ik heb niet constant op die hotseat naar het scherm gekeken. Ik heb daar echt geen zin in. Als je al die tijden ziet word je alleen maar nerveuzer. Zo nerveus als nu, ben ik nog nooit geweest. Het is ontzettend balen. Een tweede plek, daar koop je niks voor.”

Tom Dumoulin (Sunweb) kon zich niet mengen in de strijd om de dagwinst, de Nederlands kampioen tijdrijden verloor een positie in het klassement in de rit tegen de klok. Op de zesde plaats was de Limburger wel de beste landgenoot in het klassement, Bauke Mollema werd negende.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl