Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Renners MonkeyTown blij met nieuwe kans

Vrijdag 17 maart 2017

Elite men - Toen de wegen van Paul Tabak en Parkhotel Valkenburg na vele jaren scheidden, vond de Noord-Hollandse teammanager in MonkeyTown een nieuwe hoofdsponsor van een continentaal team. De renners op het presentatiepodium toonden zich donderdagavond dankbaar.

Ivar Slik vond er onderdak na zijn vertrek bij Roompot-Oranje Peloton, Yannick Detant, Maarten de Jonge en Stephan Bakker kregen er een nieuwe kans en Marco Zanotti en tal van anderen waren blij de samenwerking met Tabak in stand te kunnen houden.

Marco Zanotti deed bij zijn komst naar Parkhotel wat wenkbrauwen fronsen. "Zou dat wel goed gaan, een Italiaan in Nederlandse dienst. Maar Zanotti zou niet anders meer willen: 'Het gaat slecht in Italië. Veel ploegen hielden op te bestaan en er is weinig geld voor nieuwe teams. Daarom heb ik mijn heil in Nederland gezocht. Ik voel me echt thuis bij deze ploeg, daarom heb ik besloten bij Paul Tabak's nieuwe team te tekenen." Meer renners besloten die stap te maken, anderen keerden na enige tijd terug in deze vertrouwde omgeving, die door presentatar Cor Rijpma 'een warm bad' werd genoemd.

Yannick Detant is een echte nieuwkomer, hij debuteerde direct goed in de openingskoers de Ster van Zwolle, waar hij met een vierde plek maar net naast het podium eindigde. "Ik had vorig jaar niet gedacht dat ik dit al zou kunnen. Twee jaar geleden kreeg ik een blessure aan een voorste kruisband blessure, vorig jaar probeerde ik vervolgens terug te keren op niveau. Ik balanceerde deze winter op het randje om de wielersport te verlaten. Met dank aan Dick Lof ben ik weer terug gekomen. Ook daarom ben ik blij dat ik in de Ster van Zwolle de ploeg direct op de kaart heb kunnen zetten."

Maarten de Jonge is een echte nieuwkomer bij dit team, maar hij heeft al de nodige binnen- en buitenlandse teams achter de rug. Na Aziatische avonturen is nu MonkeyTown zijn nieuwe basis: "Ik ben blij om weer terug te zijn. Ik heb inderdaad al bij veel ploegen gereden, maar ben nog lang niet versleten. Ik moet het hebben van lange en zware koersen en hoop dit jaar te verrassen."

MonkeyTown: Stephan Bakker, Joris Blokker, Maarten de Jonge, Yannick Detant, Gijs Meijer, Bram Nolten, Jasper Ockeloen, Antonio Santoro (Ita), Ivar Slik, Remco te Brake, Rick van Breda, Sven van Luijk, Mel van der veekens, Milan Veltman en Marco Zanotti (Ita) 

Foto: © Sportfoto/Erik Jan JansenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl