Kijk ook eens op

Volg onsTijmen Eising wint Ronde van Groningen

Zaterdag 18 maart 2017

Elite men - Tijmen Eising heeft de Ronde van Groningen gewonnen. De Drent van Metec-TKH toonde zich de snelste van een kopgroep van vijf. Wim Kleiman werd tweede, Rick Ottema derde.

Bij de vijf waren behalve Ottema (Baby-Dump), Eising (Metec-TKH) en Kleiman (Sensa Kanjers voor Kanjers) ook Ike Groen (Delta) en Piotr Havik (Westland WV) mee. Aanvankelijk waren ook Jochem Hoekstra (Destil-Piels), Hartthijs de Vries (SEG Racing), Sven van Luijk (MonkeyTown), Beau Duvigneau (Vlasman) en Jasper Schouten (IJsselstreek) mee in de frontlinie, maar zij werden voor het ingaan van de plaatselijke ronde afgeschud.

Er stond genoeg wind in Groningen om er koers van te maken, al hielden de renners aanvankelijk hun kruit droog tijdens het eerste stuk met tegenwind. Halverwege de wedstrijd ontstond een kopgroep van ruim twintig man waarin met name Destil-Piels en Baby-Dump goed vertegenwoordigd waren. Nadat een groep aan sloot, sloeg het veld direct weer uiteen. Een kopgroep van tien beheerste de finale, de tien reden weg uit een grotere eerste groep waar zij onder anderen Jeff Vermeulen (Destil-Piels), Maarten van Trijp (Metec-TKH) en Jasper Bovenhuis (Vlasman) achter zich lieten.

Eising hield in de finale het hoofd koel. "Het werd tijd om weer eens te winnen" vertelde Tijmen Eising na afloop. "Ik heb twee jaar lang veel pech gehad. Twee jaar geleden reed ik het glas van een bushokje in tijdens een koers en liep ik een scheur op in nier en milt. Vorig jaar had ik een slijmbeursontsteking en brak ik mijn vinger. Twee weggegooide jaren, dan kun je wel een overwinning gebruiken"riep Eising na afloop. "Ik heb een dag lang attent gekoerst, maar voelde me niet eens supersterk. Tot mijn verbazing rijden we opeens met die vijf man weg, de anderen zaten bij de auto's voor overleg of iets dergelijks en ik riep opeens naar de anderen dat we een gat hadden. Die kregen ze blijkbaar niet meer dicht. In de finale wist ik dat ik een heel goede kans had, ik ben heel blij dat ik het af kan maken. Dit is een overwinning die telt voor me, al weet ik dat ik om prof te worden in andere wedstrijden op moet vallen. Maar of dat nog komt, zie ik wel, een obsessie is het niet voor me. Ik hoop op een mooi stabiel seizoen zonder pech en zien dan wel wat er uit rolt."

Wim Kleiman reed na de Ster van Zwolle - waar hij zevende werd - opnieuw een sterke wedstrijd tussen de continentale coureurs. " Ik voelde me niet goed genoeg om de sprint van ver aan te gaan en heb dus lang gewacht. Daardoor moest ik er buiten om heen en kon ik Eising niet meer bedreigen. Maar eigenlijk ben ik heel tevreden met dit resultaat op dit hoge niveau. Volgende week in de Omloop van de Veenkoloniën rijd ik tegen jongens op clubniveau. Het is bovendien een wedstrijd die me ligt. Het zou mooi zijn als ik daar een overwinning kan boeken.

Ronde van Groningen:

1. Tijmen Eising (Metec-TKH) 174 km in 4.03.21, 2. Wim Kleiman (Kanjers voor Kanjers), 3. Rick Ottema (Baby-Dump), 4. Ike Groen (Delta), 5. Piotr Havik (Westland WV), 6. Jasper Schouten (IJsselstreek) 1.15, 7. Beau Duvigneau (Vlasman CT), 8. Sven van Luijk (MonkeyTown), 9. Hartthijs de Vries (SEG), 10. Jochem Hoekstra (Destil-Piels), 11. Maarten van Trijp (Metec-TKH) 2.46, 12. Peter Schulting (Destil-Piels) 7.31,  13. Gert-Jan Bosman (Destil-Piels) 7.43, 14. Justin Timmermans (Baby-Dump), 15. Coen Rijpma (NWV Groningen)

Foto: © Rudie OttensEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl