Kijk ook eens op

Volg onsVan Emden is tevreden over zijn Milaan-San Remo

Zaterdag 18 maart 2017

Elite men - Voor Team LottoNL-Jumbo was er geen aansprekend resultaat weg gelegd in Milaan-San Remo, lichtpuntje was dat Jos van Emden zich tot ver in de finale voorin de groep kon handhaven.

Van Emden . “Ik probeerde Enrico Battaglin nog naar voren te brengen maar toen ik ging zei hij nee. Dan weet je dat hij kapot zit. Voor mij was het goed dat ik in de eerste groep over de finish kom, daar ben ik blij mee. We sprinten niet mee en er is geen resultaat, maar voor mijzelf ben ik er blij mee. Een mooie afsluiting, al maak ik hiermee mijn tweede plek in Tirreno natuurlijk niet goed. Ik ga met een goed gevoel richting Nederland, op naar de Vlaamse klassiekers."

Ploegleider Addy Engels had zich er meer van voorgesteld. “We hadden zeker geen topfavoriet maar je hoopt dan wel op een mooi resultaat voor Lobato of Battaglin. Uiteindelijk komen we met drie man in de eerste groep over de Poggio. Voor Bram Tankink en Jos van Emden was dat een positieve verrassing. Dat Battaglin erbij zou zitten hadden we wel verwacht. Met behulp zijn ploeggenoten had hij een mooie kans op een goed resultaat. Zeker als Tankink en Van Emden hem naar voren zouden brengen kan hij zich ertussen gooien. Helaas ontbrak het hem aan de benen om überhaupt nog mee te sprinten. Enrico was vandaag niet goed genoeg en dan houdt het op, dan rijd je hier geen prijs.”

De winst ging naar Michal Kwiatkowski, die Peter Sagan nipt van de zege hield. Samen met Julian Alaphilippe bleef men nipt de spinters voor. De drie reden weg op de Poggio, nadat Tom Dumoulin het tempo daar lange tijd heel hoog hield in functie van kopman Michael Matthews. Die was echter niet mee toen de beslissende vlucht ingezet werd en werd twaalfde.

Foto's: © Sportfoto/Oscar de Waele

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl