Lorena Wiebes wint Piccolo Trofeo Binda

Zondag 19 maart 2017

Women - Lorena Wiebes heeft de Piccolo Trofeo Binda, een Nations Cup-wedstrijd voor junior-vrouwen, gewonnen.

De renster uit de selectie van bondscoach Loes Gunnewijk, die debuteert met een zege, won de sprint van een uitgedund peloton. Wiebes kreeg Copponi en Fidanza mee op het podium.


Wiebes had vooraf gehoopt op een korte klassering, maar van een zege durfde ze eigenlijk niet te dromen. Als eerstejaars juniore had ze het alleen in Nederlandse internationale etappekoersen opgenomen tegen buitenlandse concurrentes. Een val maakte toen al snel een einde aan haar ambities. Op het Nederlands kampioenschap op Goeree Overflakkee boekte ze haar mooiste overwinning van het seizoen. "Dit is zeker een droomstart voor mij. Ik hoopte uiteraard op een massasprint, want daarin kom ik het best tot mijn recht. Maar op de laatste klim voor de finish kreeg ik het even lastig. Met dank aan ploeggenote Anne de Ruiter, die tempo hield voor me en me daarna terug bracht, kon ik de aansluiting maken. We kwamen met hoge snelheid in de afdaling terug in het peloton en toen ben ik direct door naar voren gereden. Ik koos het wiel van Copponi, omdat zij vorig jaar hier won, en ben er op het juiste moment uit gekomen. Ik hoop uiteraard de komende weken nog eens voor de winst mee te doen, bijvoorbeeld in de Healthy Ageing Tour, die volgende maand in eigen land wordt verreden."

 

Bondscoach Loes Gunnewijk wilde niet te veel van de eer opstrijken van deze zege. "Je kunt als coach alleen maar een plan uitstippelen en hameren op het rijden als team. We wilden eventueel zelf de wedstrijd openen in de tweede ronde, maar toen waren er al twee rensters weg gereden. Het peloton wist steeds meer van hun voorsprong af te nemen en vervolgens gokten ook wij op een sprint. Geweldig dat we zo aan het seizoen konden beginnen. Ik begreep van de rensters dat ze goed samen gewerkt hebben. Mooi dat dit direct zijn vruchten afwerpt."

Bron: KNWU

Foto (c) Fabiano Ghilardi - Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl