Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selectie Gent-Wevelgem - 23 en junioren

Woensdag 22 maart 2017

National - De KNWU-coaches Thorwald Veneberg en Peter Zijerveld hebben de selecties bekend gemaakt voor Gent-Wevelgem 2017. Het gaat om de beloften en de junioren. 

Beide wedstrijden tellen mee voor de UCI Nations Cup. Bij de beloften rijden: Hartthijs de Vries, Dennis van der Horst, Jim Lindenburg, Bob Olieslagers, Jan Maas en Stefan Kreder

Bij de junioren Maikel Zijlaard, Daan Hoole, Timo de Jong, Tom Peter, Stijn Daemen en Tim Naberman

Bondscoach Thorwald Veneberg  over de kansen bij de beloften. “Bij de beloften hebben we vooral aanvallers. Het mooie van dit soort klassiekers is, dat er vooraf veel mogelijke tactische scenario’s zijn. Dat is heel leerzaam voor de renners. En misschien kunnen we juist profiteren van een beetje chaos in de wedstrijd, of misschien zelfs chaos maken.”

Talentcoach Peter Zijerveld heeft verwachtingen van zijn juniorenploeg: "Het zijn allemaal aanvallers en hun opdracht is dit op de goede momenten te doen. Hun taak is daar vooraf goed over na te denken. Het resultaat zal daarvan de uitkomst zijn.

Ook bij de junior-vrouwen telt deze wedstrijd voor de UCI Nations Cup mee, maar hier nemen de Nederlandse vrouwen deel in clubverband.

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl