Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vaanhold en Van Hooft stoppen bij Destil-Piels

Donderdag 23 maart 2017

Elite men - De ploegleiding van Destil-Piels heeft besloten op te stappen. Han Vaanhold en Sjaak van Hooft doen dit uit onvrede over de samenwerking met het management van het team.

Al vanaf de fusie van Cycling Team Jo Piels en Parkhotel Valkenburg rommelt het bij de continentale formatie. Afgelopen week barstte de bom. Volgens Vaanhold omdat er geen vervanging gezocht mocht worden voor de renners Tim Rodenburg (gestopt) en Peter Schulting (lange tijd uit de roulatie na een val). "Daardoor is het onmogelijk ons programma naar behoren te kunnen rijden. Er wordt geopperd te rijden met één koers  in het weekeinde, maar dat is onmogelijk in verband met aan gegane contracten. Ook staan er binnenkort buitenlandse etappekoersen op het programma. Helaas komt er op deze zeer trieste wijze een eind aan mijn ploegleiderschap van meer dan 25 jaar. Dat het zo moet eindigen..." Vaanhold nam zijn besluit nadat Sjaak van Hooft en ploegleider/mechanieker Albert Ketelaars hun ontslag al hadden ingediend.

De ploeg van Vaanhold en Van Hooft was succesvol begonnen aan het seizoen. Dion Beukeboom won de Ronde van Zuid-Holland en in de door Twan Brusselman gewonnen Omloop van de Houtse Linies was zelfs het gehele podium gevuld met renners van Destil-Piels.

Steven Rooks laat namens het management van de ploeg weten de onrust zo snel mogelijk weg te willen nemen en gisteravond verrast te zijn geweest door de boodschap van Vaanhold en Van Hooft. "We gaan zo snel mogelijk proberen vervanging te vinden, maar hebben nog niet direct een naam paraat. We verwachten dat wel op korte termijn. De renners worden dit weekeinde bijgepraat over de toekomst van de ploeg." In een persbericht meldt men verder dat de sponsoren gestaag verder willen bouwen op de successen van de afgelopen weken.

Ondertussen stromen de reacties op het vertrek ook binnen. Metec-TKH en Vlasman Cycling Team stappen over de onderlinge concurrentie heen en laten op Twitter weten het vertrek van hun collega te betreuren. Sjoerd Koster - voorheen weg coördinator van de KNWU en nu actief bij De Jonge Renner belde spontaan met CyclingOnline.nl. "Het is zonde dat de nestor van de opleiding in het Nederlandse wielrennen zicht genoodzaakt ziet deze stap te zetten. Ik hoop dat een team als Sunweb deze man een contract aanbiedt, zijn kwaliteiten mogen niet verloren gaan."

 

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl