Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Waardering en hoon voor Nederlands dopingbeleid

Donderdag 27 juni 2013

Elite men - Dat het Nederlandse wielrennen voorop loopt in de strijd tegen doping oogst in de nationale wielerwereld waardering en hoon, blijkt uit het onderzoek dat Windesheim-student Pim Siegers verrichte voor onder meer CyclingOnline.nl. In deze studie stond de mate van invloed op de Nederlandse wielersport centraal.

De voorzitter van de nationale wielerbond Marcel Wintels behaalt mede door zijn rol in de binnenlandse dopingaanpak een top-15 notering. Toch komen ook de termen ‘CDA- dominee’ en ‘naïeve bestuurder’, terug in het onderzoek. Anderen vragen zich af hoe groot de invloed van de KNWU-voorzitter eigenlijk is. De namen van Henk van Beusekom (manager sport) en Huub Kloosterhuis (directeur) komen een aantal keren terug als de ‘echte bazen’ bij de bond. Maar technisch- directeur Thorwald Venenbergis de enige bondsman die Wintels daadwerkelijk achter zich laat in de lijst.

Herman Ram

Een andere naam die vaak opduikt in de dopingdiscussie is die van Herman Ram, directeur van de Nederlandse dopingautoriteit. Zijn reputatie brengt hem net niet in de top 25, vooral omdat de meningen over zijn invloed uiteen lopen van een enkeling die hem zeer invloedrijk noemt tot een grotere groep die hem geen enkele invloed toedicht. Eén van de ondervraagden wijst er fijntjes op dat de meeste acties van de dopingautoriteit pas tot stand kwamen nadat misstanden bekend werden.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl