Canuel wint Volta Limburg Classic

Zaterdag 01 april 2017

Women - Karol-Ann Canuel heeft de eerste Volta Limburg Classic voor vrouwen gewonnen.

De Canadese van Boels-Dolmans reed in de slotfase weg uit een kopgroep en bezorgde haar team een overwinning. Riejanne Markus (WM3) werd tweede, Liane Lippert (Sunweb) derde.

Ploegleider Bram Sevens van Boels-Dolmans was opgetogen met de winst van zijn renster. "Karol-Ann is een renster die heel veel bijdraagt aan de successen van de ploeg, maar zelf maar zelden bovenop het podium staat. We wisten dat er hier een kans lag en het is mooi dat ze die pakt. Iedereen in de ploeg gunt haar dit." Canuel zelf was eveneens in haar nopjes met de winst. "Ik voelde me sterk, maar wist dat ik alleen kon winnen als ik in de aanval zou gaan. Een sprint is aan mij niet besteed. In tweede instantie lukte het me gelukkig."

Riejanne Markus baalde niet te lang van haar tweede plek. "Ik kom terug van een blessure na een val in de Omloop van de Haaghoek. Heb daar twee gekneusde ribben, een gekneusde elleboog en een gat in mijn knie opgelopen. Ik ben blij dat ik weer op mijn fiets zit en weer voor de podiumplaatsen mee kan strijden. Ik mik op de drie Ardennenklassiekers, ik hoop dat ik daar op tijd klaar voor ben. Dit geeft alvast vertrouwen" aldus de renster van WM3.

1. Karol-Ann Canuel (Boels-Dolman) 2.40.18, 2. Riejanne Markus (WM3) 0.03, 3. Liane Lippert (Sunweb) 0.04, 4. Aafke Soet (Parkhotel-Destil) 0.08, 5. Nicole Steigenga (Swaboladies), 6. Esther van Veen ((Parkhotel-Destil) 0.27, 7. Ilona Hoeksma (Hitec) 0.57, 8. Evy Kijpers Jan van Arckel) 0.58, 9. Dani Christmas (Jos Feron), 10. Jip van den Bos (Boels-Dolmans) 3.11

Foto: © Sportfoto/Jos KafoeEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl