Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk wint overtuigend tijdrit Healthy Ageing Tour

Woensdag 05 april 2017

Women - Ellen van Dijk heeft overtuigend de openingstijdrit van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De Europees kampioene tijdrijden van Sunweb bleef Anna van der Breggen (tweede) en de Duitse Lisa Brennauer (derde) voor.

Van Dijk zette na 16,9 kilometer een tijd van 22.08 neer en was daarmee 27 seconden sneller dan Van der Breggen. "Het is lekker om zo het seizoen te beginnen. Een eerste tijdrit op een nieuwe fiets in een nieuwe omgeving is altijd spannend. Wanneer je dan met ruim verschil kunt winnen, is dat een geruststelling. Al hadden we al wel heel veel tijd besteed aan dit onderdeel deze winter, we zijn duidelijk goed bezig geweest." Van Dijk wil nog geen voorschot op de eindzege nemen. "Dit was mijn eerste belangrijke doel, die is geslaagd. Het is afwachten hoe bijvoorbeeld morgen de ploegentijdrit verloopt.  Dan kijken we verder." Het was ook wel een prestigestrijd, zo erkende ze. "We hebben met Annemiek van Vleuten (vijfde) en Anna van der Breggen inderdaad meer sterke tijdrijdsters in Nederland, dan is het toch goed om nog even te laten zien waar je toe in staat bent."

Van der Breggen tevreden

Anna van der Breggen had ook gezien dat het verschil aanzienlijk was, maar was niet ontevreden na de rit tegen de klok. "Ik moet er altijd even inkomen met het rijden van tijdritten, zeker nu ik toch moet omschakelen naar een andere fiets. Ik ben vooral tevreden met hoe ik de rit tegen de klok technisch heb afgewerkt en toch ook wel met mijn tijd. Maar ik wist natuurlijk al dat Ellen een enorm sterke tegenstandster was, dat heeft ze laten zien." Van der Breggen bekijkt het dag voor dag in de Healthy Ageing Tour. "Deze tijdrit was een eerste doel, de ploegentijdrit van donderdag een tweede. Het wordt mijn eerste team time trial voor de wereldkampioen op dit onderdeel, daar kijk ik wel naar uit. Verder is het zaak om vijf dagen lang aan mijn vorm te werken. In de Ronde van Vlaanderen merkte ik dat ik op de goede weg was, maar dat moet ook, want de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan voor de deur. Conditioneel wil ik de komende dagen de puntjes op de i zetten."

Brennauer 'geen schande'

Lisa Brennauer toonde zich ook tevreden. "Het is geen schande om van Ellen en Anna te verliezen. Mijn wedstrijd verliep goed en ik sta voorin het klassement. Ik zou graag hoog eindigen in deze etappekoers. Ik stond de afgelopen jaren op het podium en won zelfs in 2015. Maar na de ploegentijdrit van donderdag weten we meer. Buiten het klassement is het ook de bedoeling om hier een rit te winnen met de ploeg. Dat is zeker ook een doel voor ons."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl