Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tweede rit Healthy Ageing Tour voor Pieters

Woensdag 05 april 2017

Women - Amy Pieters is winnares van de 1e (B) etappe van de Healthy Ageing Tour geworden. De Noord-Hollandse uit de formatie Boels-Dolmans reed in de finale van deze rit weg k weg uit een kopgroep en soleerde naar de zege in Grijpskerk.

De tweede plaats was voor de Italiaanse Barbara Guarischi, de Finse Lotta Lepisto eindigde op de derde stek. Ellen van Dijk blijft leidster in het algemeen klassement.

Hoewel de rensters een tijdrit van zestien kilometer in de benen hadden, spaarden de toppers zich niet in deze 1e (B) etappe met start en finish in Grijpskerk. Direct sloeg het veld uiteen in het open Groningse land waar de wind vrij spel had. Uiteindelijk bleven voorin veertien rensters over, nadat Chantal Blaak met pech was weg gevallen. De rensters van Boels-Dolmans waren nog met vier present in de voorste linies en vielen om beurten aan in de finale. Nadat olympisch kampioene Anna van der Breggen een vergeefse poging gedaan had, was het Amy Pieters die demarreerde. Haar poging hield stand. "We konden het spel mooi uitspelen. Iedereen krijgt kansen bij deze ploeg, maar je moet ze wel pakken natuurlijk.  Mooi dat ik het kon afronden. Bovendien deden we opnieuw een goede zaak in het klassement, we staan er in de breedte goed voor met de ploegentijdrit van morgen nog voor de boeg. We zijn de laatste weken sterk bezig, winnen misschien iets minder dan vorig jaar, maar dat was ook niet vanzelfsprekend na vorig jaar."

Top 3 dezelfde

In de top van het klassement veranderde weinig, omdat de top 3 mee zat in de ontsnapping: Ellen van Dijk gaat Anna van der Breggen (tweede) en Lisa Brennauer (derde) vooraf. Van Dijk wist dat het opletten geblazen was in deze middagrit. "Dat was wel te verwachten met de wind die er stond. Toen de slag eenmaal geslagen was, is nog wel geprobeerd de groep nog een keer te splitsen, maar je ziet dan dat de sterksten in koers voorin zitten. Boels-Dolmans speelde het in de finale slim uit. We mikten op een sprint, dat deden er meer in de kopgroep, maar Amy konden we niet meer terug halen. Voor het klassement was het een goede dag, we moeten afwachten wat de ploegentijdrit brengt morgen, maar natuurlijk mik ik op de eindzege."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl