Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lorena Wiebes slaat slag in Healthy Ageing Tour

Donderdag 06 april 2017

Women - Lorena Wiebes heeft de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. De renster van Swabo was de snelste van een kopgroep.

Omdat Wiebes ook derde was in de openingstijdrit schoof ze dankzij de boniseconden op naar de eerste plaats in het algemeen klassement. Amber van der Hulst kwam als tweede over de meet, Eva Bijwaard - die bijzonder actief was met aanvalpogingen in de finale - werd derde. De winnares van de proloog Jessica Roberts kwam ten val en belandde daarna in de tweede groep. Met bebloed gezicht en zwaar teleurgesteld finishte ze in Baflo.

Wiebes - onlangs in de Nations Cup ook al winnares van de Piccolo Trofeo Binda - wist dat ze op haar snelle benen kon vertrouwen. "Maar het was vandaag een dag lang opletten, er werd gevallen en tot het laatst werd telkens opnieuw geprobeerd de boel op de kant te zetten. Ik wist dat ik voor de sprint goed van voren moest zitten bij deze aankomst, dat is goed gelukt." Ze heeft de eindzege in het vizier. "Dat was vooraf niet eens een groot doel, maar omdat mijn tijdrit beter verliep dan gedacht, komt dat wel in beeld. Maar het is wel elke dag opletten."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl