Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans wint in Healthy Ageing Tour

Donderdag 06 april 2017

Women - Boels-Dolmans heeft de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour gewonnen. In een ploegentijdit van 19,6 kilometer bleek de wereldkampioen veruit de sterkste.

 

De formatie van Danny Stam bleef Sunweb (de ploeg van leidster Ellen van Dijk) en Cervélo-Bigla dertig seconden voor. De werkelijke achterstanden worden niet door berekend in het klassement. 

Stam keek toch ook met gezonde spanning uit naar de tijdrit voor teams in de Healthy Ageing Tour. De wereldkampioen op dit onderdeel startte hier in een nieuwe bezetting. Zonder Evelyn Stevens en Ellen van Dijk en met olympisch kampioen Anna van der Breggen en wereldkampioene Amalie Dideriksen werd er nieuw succes behaald. "Je kunt ploegentijdritten nooit helemaal met elkaar vergelijken, maar deze verliep goed. We waren Kasia Pawlowska snel kwijt, maar dat is logisch, want die komt terug van een blessure. Maar voor de rest draaide het heel soepel en het tijdsverschil is toch stevig te noemen. Dat geeft hoop voor de komende tijdritten." 

 

Ellen van Dijk had na afloop nog altijd de gele leiderstrui om de schouders, omdat er gewerkt werd met bonusseconden. Runner-up Van der Breggen en haar ploeggenoten liepen daardoor niet dertig maar zeven seconden in. "Natuurlijk is dat jammer voor ons" zei Van der Breggen na de etappe. "Maar we nemen van deze dag vooral mee dat we blij zijn met het resultaat. Het was heel mooi om deel uit te maken van deze soepel draaiende machine. Ik had uitgekeken naar deze dag en het was helemaal wat ik ervan verwacht had." Van Dijk kijkt met vertrouwen vooruit. "Het is geen geheim dat de grootste tegenstand te verwachten is bij Boels-Dolmans, die zijn in de breedte heel sterk. Maar ik ga er met mijn ploeggenotes alles aan doen om die trui vast te houden. Dat zal echter elke dag knokken worden tegen de wind, zoals het er nu naar uitziet." 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl