Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roberts wint haar tweede in Healthy Ageing Tour

Vrijdag 07 april 2017

Women - Zoete revanche voor Jessica Roberts in de Healthy Ageing Tour. In Stadskanaal boekte de renster van British Cycling haar tweede dagzege in de derde etappe.

Een dag eerder verloor ze haar leiderstrui en de nodige huid na een valpartij richting finishplaats Baflo. Roberts ontsnapte in de slotkilometers richting de streep in Stadskanaal samen met Mylene de Zoete (Beet It) en klopte de Nederlandse vervolgens in de sprint. Lorena Wiebes blijft leidster.

"Dit maakt wel iets goed van de verloren leiderstrui, al blijft het jammer dat ik de leiding kwijt raakte. Voor me kwamen rensters met de wielen tegen elkaar en voor ik het wist lag ik op de grond. Vandaag was het nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik zag een mogelijkheid in de finale en toen ging ik er voor. Eigenlijk best onverwacht, maar ik ben er heel blij mee."

De leiderstrui blijft in handen van Lorena Wiebes. "Het was een chaotische dag, ondanks dat het niet super selectief was. In de slotfase zat ik net even niet goed geplaatst, toen die twee weg reden. Ik kreeg geen steun daarachter en toen vond ik het best, ook omdat ze niet gevaarlijk waren voor het klassement. Nog één dag te gaan. Van mij mag het zaterdag iets meer uit elkaar gaan, dat is gemakkelijker te beheersen dan in een rit als vandaag."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl