Wiebes wint slotrit en klassement Healthy Ageing Tour

Zaterdag 08 april 2017

Women - Lorena Wiebes heeft de Healthy Ageing Tour gewonnen. De renster van Zuid-Holland won ook de slotrit.

Wiebes is aan een sterk seizoen bezig. De Nederlands kampioene won aan het begin van het wielerjaar Piccolo Trofeo Binda, werd derde in Gent-Wevelgem en trok de lijn door in de Healthy Ageing Tour, waar twee ritzeges werden behaald. "Ik was in de sprint bezig met de bonificatiesconden, maar om eerlijk te zijn vooral met de zege. Ik moest sowieso bij de eerste drie eindigen omdat anders Amber van der Hulst bij ritwinst nog gelijk had kunnen komen in het klassement. Maar nu wist ik het helemaal zeker."

Wiebes vond de thuiszege in Nederland een bijzondere. "Vorig jaar kwam ik ten val in deze wedstrijd en had ik een periode nodig om weer in mijn oude vorm te komen. Dat lukte gelukkig bij het NK, maar dit is een mooie manier om dat hoofdstuk te sluiten. Ik hoop de lijn van dit voorjaar nog tot de Omloop van Borsele door te trekken. Daarna is het waarschijnlijk tijd voor even wat rust en dan ga ik toeleven richting het NK. De kampioenschappen zijn sowieso mijn doel dit jaar."

 

 

Wiebes hield in deze slotrit - waarin de Britten probeerden een eindsprint te voorkomen met een reeks aanvallen - Lonneke Uneken (tweede) en de Zweedse Clara Lundmark (derde) achter zich. In het eindklassement kreeg ze Amber van der Hulst (tweede) en de Deense Emma Norgaard (derde) mee op het eindschavot.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl