Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kittel bezorgt Argos-Shimano gele trui

Zaterdag 29 juni 2013

Elite men - Marcel Kittel heeft de eerste etappe van de Tour de France gewonnen. De Duitser in Nederlandse dienst was de sterkste in de massasprint, die in de aanloop ontsierd werd door een grote valpartij. Nederlander Danny van Poppel sprintte naar een knappe derde plaats en mag daardoor morgen starten in de witte trui.

De belangrijkste slachtoffers van de valpartij waren Mark Cavendish en Peter Sagan. Ook André Greipel sprintte niet mee. De Duitser kampte met pech in de slotfase. In de laatste kilometer ging Matthew Goss eveneens tegen de vlakte.

Even leek de etappe over 212 kilometer tussen Porto-Vecchio en Bastia volledig in de soep te lopen, omdat een bus van Orica GreenEDGE vast kwam te staan onder de finishboog. Toch lukte het nog net op tijd om de bus weg te krijgen, waardoor Kittel nu de eerste gele trui aantrekt.

Overigens werd de etappe lange tijd gekleurd door een groepje met Cousin, Lobato, Flecha, Lemoine en Boom. Boom had zijn zinnen gezet op het pakken van de bolletjestrui, maar op de enige beklimming van vierde categorie moest hij onder andere Lobato voor zich dulden.

Ploegleider Rudie Kemna prees na afloop zijn ploeg Argos-Shimano die het hoofd koel had gehouden in de hectische finale. "We hebben de afgelopen periode hard gewerkt om hier dit succes te verwezenlijken, heel mooi dat dit nu beloond wordt."

Foto: (c) Sportfoto/George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl