Hattrick voor Van der Breggen in Waalse Pijl

Woensdag 19 april 2017

Women - Anna van der Breggen wint voor de derde keer de Waalse Pijl. De renster van Boels-Dolmans ontsnapte in de laatste kilometers en kwam solo aan op de Muur van Huy.

Op de tweede en derde plek eindigde net als afgelopen zondag in de Amstel Gold Race Lizzie Deignan en Kasia Niewiadoma. Annemiek van Vleuten werd vierde, Janneke Ensing achtste. 

'Perfect op tijd in vorm'

Van der Breggen kwam net als in de Amstel Gold Race in de finale met haar ploeggenote Lizzie Deignan van voren te rijden. "We wilden Niewiadoma afschudden. Lizzie ging eerst, maar Kasia reageerde. Mijn aanval hield wel stand. Heel bijzonder om hier weer te winnen. Ik wilde deze week goed zijn en dat lukte perfect." Het is voor de Overijsselse nu al uitkijken naar Luik-Bastenaken-Luik. "Ik heb die ronde eerder deze maand verkend en ik was onder de indruk. Ik denk dat het de zwaarste eendagskoers voor de vrouwen is. Ik ben er klaar voor en dat is de ploeg ook. Hopelijk lukt het ons om opnieuw te winnen."

Van Vleuten content

Annemiek van Vleuten was content met haar vierde plek. "Op een parcours als deze ben ik de best of the rest achter de pure klimsters. Ik weet dat ik geen antwoord heb als rensters als Van der Breggen en Niewiadoma bergop aanvallen, maar de vorm is wel ontzettend goed op dit moment." Met haar vierde stek wist ze net niet voorbij Coryn Rivera te komen in de WorldTour-tussenstand. In Luik-Bastenaken-Luik kan dat wellicht wel lukken. "Ik ben niet echt bezig met die trui, maar het laat wel zien dat ik een sterk voorjaar achter de rug heb. Ik zou alleen al deze topklasseringen graag inruilen voor één mooie overwinning. Ik hoop in Luik-Bastenaken-Luik nog een keer voor de zege te gaan, daarna doe ik het even iets rustiger aan."

 

Ensing: 'Blij mee zijn'

Janneke Ensing liet met een achtste plek opnieuw zien dat de Waalse Pijl haar ligt. : Ik denk dat ik hier blij mee moet zijn. Ik hoop hier ooit nog eens de benen te hebben voor meer, maar als Van der Breggen en de anderen van het podium demarreren dan zijn die gewoon te sterk voor mij. De koers was vandaag ook te gecontroleerd en Boels-Dolmans in de breedte te sterk om alleen weg te komen. Je kunt alles op alles zetten, maar kunt ook niet te vaak met je krachten smijten. Want dan sta je geparkeerd." Luik-Bastenaken-Luik is zondag ook voor haar de voorlopig laatste koers. "Voor de Amstel Gold Race ben ik ziek geweest, daarom ben ik blij met de vorm die ik hier al heb. Ik ga nog een keer alles geven in Luik-Bastenaken-Luik. Mijn voorjaar is heel sterk, maar ik mis net het geluk voor een topklassering tot nog toe."

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl