Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BMX: Jordy van der Heijden winnaar in Rijswijk

Zondag 23 april 2017

Offroad - Jordy van der Heijden heeft in Rijswijk de tweede wedstrijd voor de BMX Topcompetitie voor elitemannen op zijn naam geschreven. De bmx-er van FC Unitas liet, nadat hij de eerste drie manches overtuigend naar zich had toegetrokken, in de finale achtereenvolgens Robin Dijk (FCC de Vaart) en Elwin Remmerts (KWC Kampen) probleemloos achter zich.

Tekst: Dan Rolandus

De organisatoren van Fiets Cross Club Rijswijk hadden het op het BMX-park goed voor elkaar. Zij hadden rondom het vernieuwde parcours met toestemming van de gemeente Rijswijk een minicamping geïnstalleerd voor de deelnemers. Velen van de circa 600 BMX-ers uit den lande hadden hun tenten op het sfeervolle BMX-park aan het Oude Zwethpad in Rijswijk voor het tweedaagse wielerspektakel opgeslagen. Jordy van der Heijden was bij afwezigheid van de internationals wereldkampioen 2015 Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt content met zijn overwinning. "Ik mocht vorige week in Haaksbergen niet starten omdat ik niet in het systeem was ingeschreven, dus was deze overwinning een mooi antwoord’’, was de 28-jarige inwoner uit Assen belust op een sportieve revanche. "Het leek misschien gemakkelijk, maar dat was het zeker niet. Ik heb internationaal weliswaar een stapje teruggedaan, maar om nationaal voor de prijzen mee te doen zal ik toch hard moeten trainen. Die jongens die achter mij eindigden kunnen toch echt wel een stukje fietsen. Zo ’n Koen van der Wijst staat ook niet stil. Maar goed, zolang ik een goed team (StayStrong, DR) om me heen heb, het goede gevoel hou om mee te doen voor de prijzen, wil ik nog wel een poosje doortrainen.’’

Laag pitje

De voormalige BMX-professional liet weten waarom hij zich heeft teruggetrokken uit het internationale crosscircuit. "Het ‘volwassen’ leven begint me stilaan meer bezig te houden’’, gaat Jordy van der Heijden, die diverse keren op het EK-podium heeft gestaan, verder. "Ik geef in Assen trainingen, schrijf trainingsschema’s voor jonge crossers (zoals o.a. de junioren Ingmar van Dongen en Nick Kuijer, DR), train de groepen 10 en 11-jarige in het noorden en ben ook nog personal trainer voor Fit20, dus heb ik besloten geen internationale wedstrijden meer te rijden.’’ Jordy van der Heijden heeft desalniettemin nog zeker sportieve ambities. "Het NK zal in de eerste week van juli in Assen worden gehouden. Het is vanzelfsprekend dat ik me in mijn eigen woonplaats op de splinternieuwe baan wil laten zien. Alles wat in die baan zit, heb ik zelf getekend. De crossbaan in Assen is dus mijn trots, ben bij het hele project actief aanwezig geweest.’’Sarah Walker was vooraf aan de WB-wedstrijd op Papendal alvast vanuit Nieuw-Zeeland ingevlogen om kennis te maken met het BMX-evenement in Rijswijk. De Nieuw-Zeelandse drukte met een klinkende overwinning bij de elite/vrouwen meteen haar stempel op de wedstrijd. Walker hield Merel Smulders (FCV Wycross) achter zich. 

Uitslag 2e wedstrijd Topcompetitie in Rijswijk voor elite: 1. Jordy van der Heijden (FC Unitas), 2. Robin Dijk (FCC de Vaart), 3. Elwin Remmerts (KWC Kampen), 4. Koen van der Wijst (FCC Wheels), 5. Jelle van de Spijker (FCV Dreamteam), 6. Kevin Spanninga (FCV DVO Haaksbergen), 7. Nick Geerling (FCC de Bissinghcrossers). Elite-junior vrouwen: 1. Sarah Walker (Nieuw-Zeeland), 2. Merel Smulders (FCV Wycross), 3. Danielle Vrenegoor (FCC de Boscrossers). Junioren: 1. Rowin Heynen (Rapid Wheels), 2. Dave Kleiboer (BMX Apeldoorn), 3. Joey Nap (Uithoornse WTC).

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl