Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint in Giro Rosa, Vos is tweede

Zondag 30 juni 2013

Women - Kirsten Wild heeft de openingsetappe van de Giro Rosa gewonnen. In de massasprint versloeg de renster van de nationale selectie Marianne Vos. Die liet haar ploeg Rabobank-Liv/Giant werken om het peloton bijeen te houden in de slotfase.

Het was Wild die echter profiteerde. Derde werd Marta Tagliaferro. Vos is wel de eerste leidster in de ronde met dank aan de bonificatieseconden van onderweg. De wedstrijd werd onder zeer warme omstandigheden verreden en kende geen noemenswaardige uitvalspogingen Wild was uitgelaten over haar zege in Margharita di Savoia. "Dit was toch pas mijn eerste grote internationale koers na de schouderblessure die ik mei opliep in de Omloop van Borsele, ik was heel benieuwd hoe die het zou houden in deze sprint. Het was nog heel close met Marianne en ik was daarom niet direct zeker van mijn zaak. Maar het is mooi dat we deze zege hier binnen hebben met de nationale ploeg."

Alle twijfels weg

Ook bondscoach Johan Lammerts was te spreken over de start van de vrouweneditie van de Giro d'Italia. "We wisten dat er in principe drie kansen zijn in deze ronde, waarvan er twee direct in het begin lagen. Dus was het best even spannend of Kirsten inderdaad al helemaal hersteld zou zijn van die schouderblessure en mee kon doen. Maar ze neemt alle twijfels weg door direct een topveld achter zich te laten hier vandaag. Ook al heeft ze nog wel iets last van haar schouder." Giorgia Bronzini - die graag het eerste roze had willen veroveren in deze ronde - kreeg met pech af te rekenen in de slotfase en kon daardoor niet meesprinten.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl