Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jasper Schouten wint Wim Hendriks Trofee

Zondag 30 april 2017

Elite men - De Wim Hendriks Trofee heeft een zege opgeleverd voor Jasper Schouten. De renner van De IJsselstreek toonde zich de snelste van een kopgroep.

De Hendriks Trofee is een vrije wedstrijd en behoorde in het verleden tot de clubcompetitie. Jaap Kooijman (De Jonge Renner) werd tweede, Sjors Handgraaf (Swabo) eindigde op de derde stek.

Schouten eindigde met zijn handen nog in de lucht op een verkeersobstakel, maar kwam met de schrik vrij.

"Ik had wel het idee dat een korte klassering eraan zat te komen" meldde de winnaar na afloop. "Ik reed al top 10-klasseringen in Groningen en de Altena Biesbosch Ronde en kan de afgelopen periode zware koersen goed aan. Ik merk dat ik nog wat over heb als veel renners het lastig beginnen te krijgen. Vandaag was weer een echte afvalkoers met windkracht vijf in Zeeland. Ik wist me goed van voren te handhaven vandaag. Wel schatte ik een aantal anderen nog wat hoger in, maar toen ik demarreerde op drie kilometer van de streep, zag ik dat veel renners het lastig hadden. Wel kwam alles bijeen, waardoor ik op de sprint moest gokken. Ik ging de slotkilometer in op de derde stek, zette aan op 350 meter en wist zo te winnen. Heel bijzonder om een klassieker op mijn naam te schrijven. Ik hoop dat ik die lijn door kan trekken richting de thuiskoers van mijn club: de Parel van de Veluwe."

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl