Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk wil nu juist toeslaan in slotweek

Dinsdag 02 mei 2017

Elite men - Vorig jaar werd hij met het einde in zicht uit de roze leiderstrui gereden, dit jaar hoopt Steven Kruijswijk juist in de slotweek zijn slag te slaan. Dat vertelt hij in een interview in Cycling.be. Het tijdschrift staat deze maand nadrukkelijk (ook) in het teken van de Giro d'Italia.

"Het is nu mijn zevende Ronde van Italië. Ik weet wat ik verwachten kan. De ploeg heeft voor mij enkele ritten verkend. Die heb ik terug gekeken. Ik heb zelf dit jaar geen Giro-ritten ter plekke bekeken. De bergritten zijn in deze ronde altijd lastig eerder te bekijken omdat er vaak nog sneeuw ligt op het moment dat je dat wilt doen. Bovendien zijn er weinig beklimmingen te bedenken waar ik nog nooit eerder was. Ik bereid me dan ook achter mijn computer voor, je kunt veel klimmen opzoeken, dingen terug kijken. De tijdrit wil ik straks wel goed in mijn hoofd prenten. Echt ter plekke. Maar dat doe ik op de rustdag die er net voor is. “

Kruijswijk kent kracht

Kruijswijk weet waar zijn kracht ligt. “Ik herstel goed van inspanningen, beter dan veel concurrenten. Dat betekent dat ik in de derde week altijd op mijn best ben. In de Giro ligt de nadruk eigenlijk altijd op die slotweek, dus dat sluit goed aan. De laatste week is zo zwaar dat ik verwacht dat het klassement nog helemaal overhoop kan gaan. Er zal tot op de laatste berg strijd zijn. Vorig jaar pakte het verkeerd voor me uit in het slotweekeinde, maar nu hoop ik mijn troefkaarten juist dan op tafel te leggen.”

Verder vertelt hij over zijn aanloop naar de Giro, wat hij verwacht van de concurrentie, over de sterkere ploeg die hem omringd en veel meer. In hetzelfde nummer ook interviews met Dylan Groenewegen, Adam en Simon Yates en Coryn Rivera, een uitgebreide vooruitblik op de Giro en op de Baloise Belgium Tour. Ook worden de mooiste zomeroutfits van 2017 bekeken. In de Nederlandse editie aandacht voor de nieuwe verhoudingen bij de vrouwenteams met het oog op de WK Ploegentijdrit en een verhaal met Wim Stroetinga.

Foto: © ANSA



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl