Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Winden en Kamstra kunnen zich niet in sprint mengen

Vrijdag 05 mei 2017

Elite men - In de derde etappe van de Ronde van Azerbeidzjan was Dennis van Winden betrokken bij een grote valpartij op 8 kilometer van de finish. De Nederlandse renner van het Israëlische Cycling Academy kon daardoor geen rol spelen in de lead-out voor teamgenoot Mikhel Raïm.

Raïm eindigde als tweede en nam de puntentrui over van de blauwe truidrager Kirill Pozdnyakov van het Azerbeidzjaanse Synergy Baku Cycling Project. Opnieuw een mooi moment in de 176 kilometer lange etappe vandaag, een rit door het binnenland van Qabala naar Sheki en weer terug. "Ik was de snelste vandaag" zei Raïm na afloop. "Het team heeft de hele dag hard gewerkt voor me. Ik weet zeker dat ik vandaag had kunnen winnen als Dennis niet betrokken was geraakt bij de grote crash, hij had me perfect naar voren kunnen piloteren." Toch heeft Raïm vertrouwen; "hij is morgen weer goed."

 

Het peloton kreeg vandaag de nodige regen over zich heen. Dat was ook goed te zien aan Brian Kamstra, de enige Nederlander van het team Novo Nordisk die meedoet in Azerbeidzjan. Hij kwam flink bemodderd over de finish. "Het regende en de weg was heel slecht, vooral het middenstuk. De laatste drie kilometer ging goed omhoog en er waren wel een stuk of zes valpartijen, dus ik moest iedere keer gaten dichtrijden. Daar heb ik een beetje mijn sprintersbenen mee verknoeid, dat was jammer. Kon niet echt mee sprinten maar ik eindigde wel in de eerste groep. Ik had betere benen dan gisteren, daar ben ik wel blij mee."

In de etappe die heen en weer over dezelfde weg ging kende een grillig begin. In de eerste kilometers regende het ontsnappingen maar het duurde even voordat de defenitieve kopgroep weg kon komen. Het waren Daniel Diaz (Delko Marseille), Christoph Schweizer (Team Sauerland), Jan Andrej Cully (Dukla), Eriks Toms Gavars (Rietumu Banka) en Ryota Nishizono (Bridgestone Anchor). Zij kregen een maximale voorsprong van meer dan 5 minuten. In de finale maakte Janos Zsombor Pelikan (Amplatz - BMC) de oversteek. Zijn komst was ook meteen de ondergang van de kopgroep, Peikan plaatste ontsnapping na ontsnapping waardoor alle samenwerking verdween.

Tekst en foto: Erik Jan Jansen

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl