Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Overijssel is voor Brochner

Zaterdag 06 mei 2017

Elite men - De Ronde van Overijssel is gewonnen door Nicolai Brøchner. Die hield in de straten van Rijssen Bert van Lerberghe van de winst. 

Johim Ariesen werd derde. 

Een groep van veertig renners sprintte in Rijssen voor de winst na een koers die al vanaf het begin ontbrandde. In de finale was het Peter Schulting (Destil-Piels) die de knuppel in het hoenderhok gooide. Hij kreeg eerst Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij) en later ook Matthew Holmes (Madison-Genesis) mee, maar in de slotronde waren de drie eraan voor de moeite. Taco van der Hoorn zag vervolgens nog een ultieme uitval stranden. In de sprint greep Roompot-Nederlandse Loterij - die samen met Baby-Dump zeer actief was onderweg - naast de prijzen. Brøchner reed naar de zege. Al was Van Lerberghe niet helemaal content met de manier waarop de sprint verliep. Maar ook na het bestuderen van de beelden bleef de uitslag gelijk.

Brøchner: "Ik houd van koersen in Nederland. Vooral als er flink gekoerst wordt met open stukken en smalle wegen. Je moet hier altijd vooraan zitten. Als je er van houdt en goede benen hebt, is het fantastisch. En anders helemaal niets aan. Ik had gemikt op deze wedstrijd, wilde hier goed zijn. Maar stond ook al eens op het podium van de Wallaard Memorial en de Ster van Zwolle. Aankomen in een kleine groep na een zware koers is toch mijn specialiteit" aldus de Deen van Riwal, die toeleeft naar de An Post Race.

Johim Ariesen stond als derde op het podium. "Ik zou hier eigenlijk niet rijden, maar werd donderdag opgeroepen. Ik vind het een mooie koers om te doen, dus ik zei graag ja. Ik wil deze wedstrijd nog een keer winnen, maar het zat er vandaag net niet in. Jammer. Ik raakte net wat ingesloten in de toch wat chaotische finale hier met nog twee bochten. Toen ik eruit kwam, was de derde plek het hoogst haalbare. Of ik anders gewonnen had? We zijn aan elkaar gewaagd, ik durf het niet te zeggen" aldus de renner van Metec-TKH.

Voor Coen Vermeltfoort van Roompot-Nederlandse Loterij was de uitkomst niet zoals hij gewenst had. "Ik kom net terug van een rustperiode en had uiteindelijk de benen niet om voor de winst te sprinten. Maar we hebben als team ook echt geprobeerd om - zoals we gewend zijn te doen - de wedstrijd al vroeg open te breken. We zaten goed van voren in een groep van twintig renners en hebben vaker geprobeerd de wedstrijd naar ons toe te trekken. Uiteindelijk levert het helaas geen prijzen op."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl