Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bjorn Bakker wint Zuid-Oost Friesland

Zaterdag 06 mei 2017

Elite men - Bjorn Bakker van de NWV Groningen heeft de Ronde van Zuid-Oost Friesland op zijn naam gebracht. Gijs Meijer van Monkeytown eindigde als tweede.

Wessel Piersma van Stormvogels Veendam werd derde.

Gijs Meijer, Kevin Coster, Peter Merx en Ronan van Zandbeek sloeg een kloof. De groep werd al groter met ook Martijn Dijkstra, Adrie Lindeman, Wessel Piersma, Bjorn Bakker en Sjors Dekker op de afspraak. Elf man bleven samen tot het eind en sprintten voor de winst.

De laatste 2 kilometer was het Peter Merx die het tempo van de kopgroep hoog hield voor zijn ploeggenoot van de NWVG Björn Bakker. Ook Adrie Lindeman had al veel werk verricht voor Bakker, die ze gingen uitspelen in de eindsprint.
Bakker sprintte met Gijs Meijer voor de winst en op het laatste moment was het Bakker die Meijer pakte bovenop de Bosberg net buiten Appelscha.

Bakker, student fysiotherapie, na afloop: "Het was een aparte koers, er stond best veel wind, waardoor het in het begin best gevaarlijk was. Het eerste uur was heel erg zwaar. Het bleef erg lang bij elkaar, waarna vlak voor Appelscha de beslissende groep weg reed. Ik heb rustig mee zitten draaien en ben perfect door Adrie (Lindeman) en Peter (Merx) gebracht. We hadden met ons 3-en afgesproken dat ik vol voor de sprint ging. Onderweg kreeg ik nog krampverschijnselen en na veel drinken vertrouwde ik op de sprint. Peter reed tot de laatste bocht op kop. Ik kwam pas op het laatste moment over Gijs Meijer heen en pakte zo de winst. Het is eigenlijk een bultje van niks, maar ik vernam hem wel goed."

Foto: © Rudie Ottens

Uitslag Ronde van Zuid-Oost Friesland:  

 

1. Björn Bakker - Wijnjewoude (NWVG Fila Cycling Team)

2. Gijs Meijer - Oostwoud (Monkey Town)

3. Wessel Piersma - Groningen (Stormvogels Veendam)

4. Martijn Dijkstra - De Knipe (LottoNL-Jumbo De Jonge Renner)

5. Sjors Dekker - Andijk (West Frisia)

6. Adrie Lindeman - Assen (NWVG Fila Cycling Team)

7. Ronan van Zandbeek - Schijndel (Willebrord Wil Vooruit)

8. Sven van Luijk - Naaldwijk (Monkey Town)

9. Sjors Handgraaf - Leiden (SwABo)

10. Kevin Coster - Hasselt (WV de IJsselstreek)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl