Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gaviria wint ook vijfde rit Giro d'Italia

Woensdag 10 mei 2017

Elite men - Nieuw succes voor Quick-Step Floors in de Giro d'Italia: Fernando Gaviria won de vijfde etappe in de Italiaanse ronde. Daarin bleven de Nederlandse klassementsrenners uit de problemen.

Het was het tweede ritsucces van de Colombiaan in deze ronde. Zijn ploeggenoot Bob Jungels behield het roze. Kruijswijk finishte in het peloton en blijft vijftiende in het algemeen klassement. “Het ging prima vandaag”, aldus Kruijswijk. Gisteren viel hij in de aanloop naar de Etna, maar vandaag was hij al goed hersteld. “Ik had weinig last van mijn wonden. Het was vandaag een dag om doorheen te komen en dat ging goed." Toen het peloton de havenstad Messina binnen kwam rijden, zat Team LottoNL-Jumbo op kop van het peloton. “In zo’n stad is het belangrijk om voorin te zitten. De laatste veertig kilometer waren continu door dorpjes en steden. De jongens hebben mij goed van voren gehouden en ik hoefde zelf weinig te doen.”

Bauke Mollema vond de dag minder ontspannen. "Het was geen gemakkelijke dag. De teams van de sprinters bleven gas geven en veel gaten in de wegen maakten het ook verraderlijk. De finale was ronduit zenuwslopend."

Foto: © LaPresse - D'Alberto / Ferrari

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl