Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman zevende in zesde rit Giro

Donderdag 11 mei 2017

Elite men - Wilco Kelderman is zevende geworden in de zesde etappe van de Giro d'Italia. De renner van Sunweb eindigde daarmee voorin het peloton, dat sprintte achter drie koplopers.

Sylvain Dillier won de etappe. Ook Bauke Mollema (negende), Tom Dumoulin (dertiende) en Steven Kruijswijk (veertiende) eindigden van voren.

Bij Sunweb heerste er tevredenheid: "Het was een zeer lastige finale en een moeilijke sprintaankomst. Door de dag heen kon het team me echter op belangrijke momenten steeds voorin houden" zei Dumoulin erover.

Kruijswijk zei na afloop: “Ik zat er goed bij en ik eindig bij de andere klassementsmannen. Dat was de bedoeling”, zegt Kruijswijk, die het belang van zijn positie nogmaals toelicht. “Het scheelt zoveel als je bij de eerste tien omlaag gaat. Dan is het bijna elke bocht sprinten, maar zit je wel voorin. Gelukkig had ik genoeg over om dat elke keer te doen.”

Voor Kruijswijk zijn dit ritten om door te komen en te herstellen van zijn valpartij in de vierde rit, naar de Etna. “Ik voel mij fysiek nog niet super, maar ik ben blij dat ik op zo’n aankomst voorin zit. Op dit soort dagen is het zaak om geen tijd te verliezen. Morgen is het opnieuw een lastige aankomst en ook dan is het belangrijk om voorin te finishen en geen seconde te verliezen. Zondag moet ik er echt staan.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl