7 Dorpenomloop voor 8e keer voor Vos

Zaterdag 13 mei 2017

Women - Marianne Vos heeft de 7 Dorpenomloop van Aalburg gewonnen. Op de finish ging zij ploeggenote Moniek Tenniglo van WM3 vooraf. Het was de achtste keer dat ze won in haar eigen gemeente.

Demi de Jong (Parkhotel Valkenburg) werd derde.

Valpartij en vroege vlucht

De wedstrijd werd al vroeg ontsierd door een grote valpartij. De meeste toppers zaten van voren. Een eerste kopgroep van vijf - met de latere winnares Vos - ontstond snel daarna, maar dat vond de uiteindelijke nummer 1 nog te vroeg. Een peloton van 22 rensters troepte samen, waaruit er weer tien wegreden.

 

Dat waren namens WM 3 Yara Kastelijn, Riejanne Markus, Moniek Tenniglo en Marianne Vos, namens Parkhotel Valkenburg Demi de Jong en Natalie van Gogh en verder Chantal Hoffmann (Lotto-soudal), Floortje Mackaij (DJR-Sunweb), Danique Braam (Jan van Arckel) en  Marielle Meiering (Team Drenthe). 

Dapper derde

Bij het ingaan van de laatste grote lus reden Tenniglo en De Jong weg. Marianne Vos maakte de oversteek en de beslissende kopgroep van de dag was geboren. Al schudden de twee rensters van WM3 al wel vroeg Demi de Jong af, die echter moedig door trapte naar een derde plaats.  "Ik had liever gezien dat ze me er langer bij hadden gehouden, maar ik ben wel blij met mijn podiumplaats. Eigenlijk reed ik min of meer per ongeluk met Moniek weg. Toen Marianne er naar toe reed, wist ik dat we kans van slagen hadden."

Vos en Tenniglo reden zij aan zij naar de streep, maar Vos kwam als eerste over de meet. Tenniglo wilde niet winnen. "In de sprint kon ik nooit winnen, ik zou me er niet goed bij voelen om de zege dan te krijgen. Ik denk dat de beste in koers gewonnen heeft. Ik kan daar prima mee leven zo." Tenniglo behaalde ook al drie podiumplaatsen in de Gracia Orlova onlangs. "Ik heb een goede lijn te pakken inderdaad. De ploeg draait goed. Jeroen Blijlevens weet er als ploegleider echt een eenheid van te maken. We hebben veel voor elkaar over. Dat zag je vandaag ook."

Fraai verjaardagscadeau

Vos gaf zichzelf een fraai (30e) verjaardagscadeau. Het was haar tweede wegzege van het seizoen. "Het gaat goed met me" aldus de renster die nog altijd op moet passen niet te veel hooi op haar vork te nemen. "De wedstrijd viel precies uit zoals het moest voor ons vandaag. Toen we met tien vooruit waren en er vier van WM3 mee zaten, was dat heel gunstig. In de finale pakte het steeds beter uit. Zeker toen we aanvielen en Demi de Jong niet mee kon. Toen wisten we dat we het met z'n tweeën konden afmaken."

Foto's: © Sportfoto/Bart Hazen

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl