Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jeroen Boelen de sterkste in NL Cup Wollebrand

Zondag 14 mei 2017

Offroad - Jeroen Boelen heeft tijdens zijn afscheidstournee over de nationale mountainbike parcoursen in navolging van 2013 met een klinkende overwinning afscheid genomen van De Wollebrand in Honselersdijk.

De 39-jarige biker van De Jonge Renner, die in een verleden ook meer dan een verdienstelijke wegrenner was, liet op het fraaie parcours achtereenvolgens Sam de Nijs uit Warmenhuizen en Perry van den Bos uit Maasdijk in de strijd om de NL Cup ver achter zich.

Tekst en foto: Dan Rolandus

"Het parcours op de Wollebrand ligt me goed, is elk jaar weer anders, zeer gevarieerd en het blijft een uitdaging om hier te rijden’’, complimenteerde Jeroen Boelen de organisatie. "Westland Wil Vooruit is een mooie club en straalt dat ook uit in het werk dat zij in het parcours steken. Je moet constant gefocust blijven, geen fouten maken. Ik hoop dit jaar 40 jaar te worden, een mooie leeftijd om te stoppen. Internationaal heb ik niets meer te zoeken, rijd daarom alleen nog in Nederland. Ik heb circa 20 jaar topsport bedreven, wil nu meer tijd vrijmaken voor mijn gezin. We hebben twee opgroeiende kinderen, die steeds meer hun aandacht vragen’’, aldus de werknemer bij Roam Special Cycles BV in Ammerzoden. Perry van den Bos heeft zich op zijn Wollebrand naar de derde plaats gereden. De 19-jarige belofte van Westland Wil Vooruit baalde omdat hij in de laatste ronde Sam de Nijs, nationaal junioren kampioen 2016, nog voorbij zag komen. "Ik lag in tweede stelling, maar ik reed voor het ingaan van de laatste ronde in een bocht mijn ketting eraf’’, sprak de thuisrijder zijn teleurstelling uit. "Ik voelde me bovendien niet top, wist al dat Boelen en De Nijs sterker waren. Dus werd het een zwaar rondje voor mij. Ik vond het parcours overigens weer mooi gestoken, gevarieerd met draaien en keren en met een rots gedeelte ertussen.’’ Perry van den Bos heeft voor zijn verdere wielercarrière zijn keuze gemaakt. " Ik vind alle disciplines leuk, maar ik kan de weg en het veldrijden beter combineren. De mountainbikewedstrijden komen op een laag pitje te staan, maar ik wil er af en toe wel eentje meepakken om de techniek bij te houden. Ik ga voor wat betreft de weg overleggen met teammanager Gerard Heskes welke wedstrijden ik voor Westland Wil Vooruit mag rijden. Ik rijd het komende weekend een mtb-wedstrijd in Eupen voor de Benelux-Cup en wil op het NK-mountainbike voor beloften in Landgraaf goed zijn. Ik hoop me tijdens het Districtskampioenschap op de weg te plaatsen voor het NK-weg voor beloften in Montferland.’’ Nationaal MTB juniorenkampioen 2016 Sam de Nijs stelde zich dik tevreden met de tweede plaats. "Ik heb de afgelopen periode last van mijn rug gehad. Nadat de therapeut de boel had los gemaakt, voelde ik me stukken beter. De start was prima, zat meteen mee in de kopgroep. Maar eigenlijk reed ik een beetje boven mijn macht. Nadat ik m’n eigen tempo ben gaan rijden kwam ik ook beter in mijn ritme. Ik liep snel in op Max van Hoorne, Perry van den Bos en ook op Jeroen Boele, maar nadat ik Max en Perry was gepasseerd zag ik Jeroen versnellen. Dus ben ik gestrand op plaats twee. Ik wil nu pieken tijdens de WB-wedstrijd in Albstadt en vervolgens heb ik Landgraaf hoog genoteerd staan’’, doelde de Noord-Hollander op het NK MTB in Zuid-Limburg.

Vrouwen
Denise Betsema (HR & TC DOK) was oppermachtig bij de elite/belofte/amateur-vrouwen. De mountainbikester uit het Texelse Den Burg nam vanaf de start het heft in handen en liet deze met Kiki van Asselt (AR & TV de Adelaar) uit Apeldoorn en thuisrijdster Kim Bodemann (Westland Wil Vooruit) uit De Lier tot na de finish niet meer los. "Ik heb me niet ingereden, dus heb ik in het begin van de wedstrijd bekeken gereden, maar het ging wel lekker. Toen ik zag dat het gat steeds groter werd, ben ik in mijn eigen tempo door blijven rijden. Het was met al dat draaien en keren best zwaar, maar ik vond het een mooi, technisch parcours. Nadat ik ook in Berlicum heb gewonnen richt ik me op de Benelux-Cup. Daarnaast vind ik het leuk om in Nederland te rijden, hoeft niet altijd internationaal te zijn. Dat neemt niet weg dat ik me wil plaatsen voor het EK in Italië. Dat zal met alle concurrentie (Anne Terpstra, Annemarie Worst en Anne Tauber, DR) niet makkelijk worden. Ik zal op het NK in Landgraaf en in Polen goed moeten zijn’’, aldus de analyse van Denise Betsema.

Junioren
Carlo van den Berg uit De Lier was oppermachtig bij de junioren. De talentrijke mountainbiker uit het Merida Bassa Biking Team nam vanaf de start de leiding en stond deze niet meer af. Teamgenoot Ruben van der Stelt uit Nieuwendijk snelde naar de tweede plaats. Bart Hazekamp uit Zoetermeer legde beslag op de derde plaats. "Het was een technisch parcours met smalle paadjes, wist dus dat ik van voren moest zitten. Zit je enkele plaatsen terug, dan is een foutje makkelijk gemaakt. Nu kon ik op kop lekker doortrekken, werd het nog even spannend, maar toen de mannen dichterbij kwamen heb ik wat extra gas gegeven. Nu eerst een goede Driedaagse van Axel op de weg rijden en dan wil ik pieken op het NK-MTB in Landgraaf’’, besloot de inwoner van De Lier met overwinningen in de MTB-wedstrijd in Oldenzaal en de wegklassieker GP Bati-Metallo in België op zak. Bart Hazekamp moest van ver komen om zich op het podium te nestelen. "Ik stond helemaal achteraan, maar na de start reed ik me gelijk bij de eerste tien en dat schoot lekker op’’, stelde de crosser uit het Orange Babies Cycling Team. "Carlo had er goed de gang in, maar ik kwam toch nog heel dichtbij. Op het laatst werd ik na een sprintje aan het begin van de laatste ronde nog voorbij gestoken door Ruben van der Stelt. Ik heb op de cross nu mijn zinnen gezet op het EK, het WK en de WB-wedstrijden, terwijl ik op het NK mountainbike in Landgraaf gewoon een goede klassering wil neerzetten.’’ Julia Boschker (WV Het Stadion) uit Woerden zegevierde bij de junior-vrouwen.

Nieuwelingen
Bij de nieuwelingen kwamen liefst 52 mountainbikers aan de start. Luke Verburg was oppermachtig op De Wollebrand. De Schiedammer in Belgische dienst liet Perry de Wit (WV Noord-Holland) uit Middenmeer en eerstejaars nieuweling Twan van der Drift op zijn thuisbasis ver achter zich. "Het was heel zwaar met al die wind. Ik kon langs de singel wat rust nermen, maar op de lange stukken was het volle bak gaan. Ferry de Wit kwam nog aansluiten, maar waar ik op de oude Rock Garden binnendoor ging, daar maakte hij buitenom een fout en heb vervolgens afstand genomen’’, sprak de winnaar zijn tevredenheid uit. ,,Ik heb twee doelen, het NK-weg en het NK-mountainbike in Landgraaf. Maar ik wil ook goed zijn in de Omloop van de Maasvallei.’’ Twan van der Drift stelde zich tevreden met de derde plaats achter Ferry de Wit. "Ik heb een dag eerder de Flevo Tour nog gereden. Dat was best zwaar en nu op de Wollebrand was het ook niet makkelijk. Ik had in de eerste twee ronden slechte benen, maar daarna ging het steeds beter en kreeg ik ook de energie weer terug’’, besloot de Wateringer, die net als zijn voorgangers op beide NK-’s goed wilt zijn.

Nieuweling-meisjes
Fleur van der Peet was bij de nieuweling-meisjes op de Wollebrand oppermachtig. De Haagse hield Daphne de Vries (WV De Driehoek) uit Wolvega en Dieke van Wilgen (Jan van Arckel) uit Arkel ver achter zich. De mountainbikester van Westland Wil Vooruit reed haar eigen race, maar wilde dat doen met een optimaal vermogen. "Ik kwam in de eerste ronde nog ten val, maar heb vervolgens de achtervolging ingezet naar een aantal juniores. Ik wilde met hen naar de meet rijden, maar in de laatste ronde liep tot twee keer toe mijn ketting eraf en ben solo doorgereden. Het was heel zwaar’’, analyseerde Fleur van der Peet haar race. De talentvolle van der Peet behaalde een dag eerder een achtste plaats in de Marianne Classic voor nieuweling-meisjes. "Ik wil in juni en juli pieken op respectievelijk het NK-weg in Montferland en het NK mountainbike in Landgraaf. Ik wil top zijn in de Dorpenomloop in Assen en de wedstrijden voor de Benelux-Cup.’’



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl