Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Weening is nog wat van plan

Donderdag 28 februari 2013

Elite men - Met nog twee etappes te gaan in de Ronde van Langkawi staat Pieter Weening tweede in het algemeen klassement. Zijn achterstand op koploper Julian Arredondo bedraagt 1.15. Een flink gat, maar de renner van Orica-GreenEdge ziet nog een kansje. ‘Ik ben zeker nog wat van plan de komende dagen.’

Weening  heeft een grote hoop: dat het de komende twee dagen de wind flink de kop opsteekt. “Het zijn min of meer vlakke etappes”, zegt hij vanuit Maleisië. “Er zitten wel wat bergjes in, maar dat stelt echt niets voor. Beide ritten zijn ook nog eens niet erg lang: 120 en 110 kilometer. Als het goed weer is vliegen we daar overheen en krijgen we twee massasprints. Maar als het echt hard waait, dan kunnen we het met de ploeg op de kant gooien. Dan is een minuut ineens niet zoveel meer.”

Kans pakken
Weening dankt zijn goede klassering aan de vijfde etappe naar de Genting Highlands. Daar eindigde hij als tweede achter klassementsleider Arredondo.  “De conditie is goed, ik ben het seizoen vroeg begonnen in Argentinië, dus ik heb al aardig wat wedstrijddagen in de benen. Ik ben in voorbereiding op april en mei en had niet gedacht dat ik hier mee zou spelen om de eindzege. Maar als je de kans krijgt, moet je er voor gaan natuurlijk. Als alles meezit, kan ik hier misschien nog winnen.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl