Kijk ook eens op

Volg onsVan den Broeck levert contract in eind 2017

Vrijdag 19 mei 2017

Elite men - Jurgen van den Broeck houdt het na een jaar bij LottoNL-Jumbo voor gezien. Hoewel de Belg een contract tekende voor twee seizoenen, heeft hij teammanager Richard Plugge laten weten dat hij de overeenkomst wil laten ontbinden. 

Plugge bevestigt dat de Belg - aangetrokken als ondersteuning voor Steven Kruijswijk in de grote ronden - met de ploeg overeen is gekomen eind 2017 te stoppen. De Giro wordt zijn laatste grote ronde, de WK Ploegentijdrit in Bergen moet zijn slotstuk worden, zo weet Het Nieuwsblad.

De 34-jarige renner uit Herentals is momenteel in een ondersteunende rol actief in de Giro d`Italia. De moeite die het hem kostte om het vereiste niveau daarvoor te halen, deed hem beseffen dat hij er geen extra jaar meer aan vast wil plakken. “Ik luister naar de signalen van mijn lichaam”, zegt Van den Broeck. “Je kunt de wielersport alleen aan honderd procent bedrijven. Het valt me alsmaar zwaarder om dat te bereiken en ik heb er steeds meer moeite mee om er veel voor van huis te zijn.”
 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl