Kijk ook eens op

Volg onsWeening wint in Ronde van Noorwegen

Vrijdag 19 mei 2017

Elite men - De derde etappe van de Ronde van Noorwegen heeft een zege opgeleverd voor Pieter Weening.

De renner van Roompot-Nederlandse Loterij was vorig jaar eindwinnaar van deze Scandinavische ronde. Weening gaf met zijn uitval Sander Armee (tweede) en Simon Gerrans (derde) het nakijken.

Voor zijn team is het de eerste zege van het seizoen.

Op de Kanthaugen, een klim van 1e categorie van 2,5 kilometer lengte en met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,5 %, bleek een elitegroepje over. “Ik ging daar in de tegenaanval op Sander Armée en kreeg onder andere Boasson Hagen en Simon Gerrans mee” vertelde Weening over de finale. “Die twee keken vooral naar elkaar in de groep. Met nog twee-en-een-halve kilometer te gaan heb ik mijn kans gepakt, maar het was nog zwaar met de tegenwind. Er waren veel snelle jongens, maar uiteindelijk heb ik het gelukkig kunnen afmaken”.

De winnaar van het eindklassement van de Tour of Norway van 2016, toen na een etappezege in de tweede rit, gaat het slotweekend in als de nummer 1 van het algemeen klassement. “Natuurlijk gaan wij met de ploeg proberen die positie vast te houden. Maar de verschillen zijn klein. Armée en Gerrans staan op zes, en Boasson Hagen op twaalf seconden achterstand. Er komen twee zware dagen aan, maar iedereen bij Roompot – Nederlandse Loterij zal er alles aan doen op deze gele trui mee terug naar Nederland te nemen”. 

Foto: © Sportfoto/Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl