Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin behoudt nipt roze in Giro d'Italia

Dinsdag 23 mei 2017

Elite men - Tom Dumoulin verloor in de koninginnerit veel tijd op de concurrentie, maar behield nipt de roze trui in Bormio.

Er leek niets aan de hand voor Dumoulin met nog één klim voor de boeg, maar toen stopte de Limburger plotseling voor een sanitaire stop. Zijn team verklaarde later dat hun kopman met plotse maagklachten af te rekenen kreeg. Beetje bij beetje verloor hij veel tijd op ritwinnaar Vincenzo Nibali en op Nairo Quintana. Door alles te geven in de afdaling heeft Dumoulin nu 31 seconden over op Quintana. Vincenzo Nibali staat derde op 1.12.

Bauke Mollema was als zevende de beste landgenoot in de daguitslag. Hij kon op de slotklim niet volgen toen Quintana, Nibali, Zakarin en Pozzovivo versnelden. Vroege vluchter Landa - die samen met Steven Kruijswijk over bleef maar later bij de Brabander weg reed - werd vervolgens nipt geklopt door Nibali. De renner van Bahrain Merida maakte de Italiaanse fans blij door de dagzege te behalen en weer volop in de running te zijn voor het klassement.

Bauke Mollema staat zevende in het klassement, Steven Kruijswijk negende.

Dumoulin maakte vanzelfsprekend een aangeslagen indruk na afloop: "Ik kon het niet meer ophouden. Ik voelde in de afdaling van de Stelvio dat ik last begon te krijgen. Ik kon niet anders dan stoppen. Daarna heb ik geknokt voor wat ik waard was. Ik wilde op de streep de rekening opmaken. Ik behoorde tot de sterksten vandaag en ben heel teleurgesteld dat het zo is gelopen."

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele Toen alles nog onder controle was: Dumoulin achter Simon Geschke



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl