Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schema VIRO Criterium Cup Twente bekend

Woensdag 24 mei 2017

National - De VIRO Criterium Cup Twente heeft dit jaar vier wedstrijden voor zowel de mannen als de vrouwen. De Ronde van Borne voegde ook vrouwen toe aan het programma. De Ronde van Enter werd uit de reeks geschrapt.

Het toevoegen van de vrouwen aan het programma van de Ronde van Borne is niet de enige wijziging voor die categorie. De organisaties van de vier wedstrijden hebben ook besloten om in te zetten op wielrensters zonder contract. Daarmee zijn professionals uitgesloten van deelname, waardoor talenten en rensters net onder het hoogste niveau de kans krijgen om zich onderling te meten. Op die manier hoopt de VIRO Criterium Cup Twente een stimulans te zijn voor de ontwikkeling van talentvolle en regionale wielrensters.

Bij de mannen blijven de continentale renners wel welkom.

Al vanaf het begin heeft de VIRO Criterium Cup Twente erop ingezet om alle wedstrijden uit het klassement binnen een maand te organiseren. Op die manier is zowel de aandacht van het publiek als van de renners beter vast te houden, waarmee de strijd ook levendiger blijft. Dit jaar is afscheid genomen van de wielerronde in Enter, waarmee het klassement nu ook daadwerkelijk binnen een maand tijd wordt verreden.

Wedstrijdschema

Vrijdag 18 augustus Ronde van Markelo

Donderdag 24 augustus    Ronde van Borne

Zondag 27 augustus          Ronde van Oldenzaal

Zaterdag 2 september       Ronde van Goor

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl