Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo verdedigt 9e stek Kruijswijk met succes

Woensdag 24 mei 2017

Elite men - Een lange ontsnapping met een grote kopgroep leek de top 10-positie van Steven Kruijswijk in gevaar te brengen, maar door kopwerk van LottoNL-Jumbo, Quick-Step en Sunweb staat de Brabander nog altijd negende in het klassement.

Jan Polanc - de best geplaatste in het klassement - stijgt naar een tiende plaats. Tom Dumoulin behield zijn leiderstrui zonder enige problemen. De ritzege ging naar Pierre Rolland van Cannondale-Drapac. Ploegleider Addy Engels van Lotto-Jumbo verklaarde het werk van zijn ploeg als volgt: "We hebben de hele Giro al voor Kruijswijk gewerkt, dus is het logisch dat je zijn plek in het klassement beschermt. Met de lastige dagen die komen is het geen probleem om renners met een minuutje voorbij Kruijswijk te gaan, maar om mannen nou meerdere minuten cadeau te geven is teveel van het goede.”

Dumoulin was niet in paniek onderweg. "Ik wist dat er ploegen zouden helpen toen Polanc heel veel voorsprong nam. Het was toch ook vooral het probleem van de anderen die voorin het klassement stonden. Maar er werd lang gewacht voordat mijn ploeggenoten van Sunweb hulp kregen. Ze hebben hard gewerkt."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl