Van Haaften en Nijkamp winnen in Assen

Zaterdag 27 mei 2017

Women - De eerste editie van de Noord Drentse Dorpenomloop is gewonnen door Kirstie van Haaften (junior-vrouwen) en Micky Nijkamp (nieuweling-meisjes).

Van Haaften maakte deel uit van een kopgroep van tien, die de gehele wedstrijd kleurde. Met Assen in zicht reed de renster van Restore weg in het gezelschap van Marit Raaijmakers. 'Wij waren met vier van Restore, terwijl ook Beet-It met vier was. Het was logisch dat er niet meer gereden werd toen we weg waren. In een vlucht gaf ik mezelf meer kans dan in een sprint met de groep van tien. Ik ben heel blij dat ik deze heb kunnen winnen" aldus Van Haaften na afloop.

De Zoete kon zich troosten met de leiderstrui van het Healthy Ageing Tour-klassement, waar deze nieuwe wedstrijd voor mee telde. Bij afwezigheid van Lorena Wiebes greep zij haar kans. Die was met Swabo naar Denemarken afgereisd. "Ik wist dat ik een goede kans maakte, als ik hoog eindigde. Mooi dat het me lukt nu met een punt voorsprong de leiding over te nemen" aldus De Zoete.

Het podium bij de nieuweling-meisjes stond al snel vast, er waren er drie mee in de tweede groep in de wedstrijd. De Zwolse dames Ilse Grit en Micky Nijkamp wisten leidster Lieke Nooijen in hun gezelschap. Nijkamp: "Ik besloot een poging te wagen. Ik ging ervan uit dat de junior-vrouwen in die tweede groep me zouden laten gaan." De eerstejaars nieuwelinge is blij met het verloop van haar seizoen tot nog toe. "Ik had niet kunnen denken dat ik een klassieker zou kunnen winnen. Heel mooi dat dit nu wel gelukt is."

Lieke Nooijen wist met een derde plek haar leidende positie in het klassement vast te houden. "Ik had het liefst de volle mep aan punten gepakt of in ieder geval met een veilige marge de wedstrijd hier verlaten. Ik mis de volgende race in deze reeks door een geplande vakantie in Costa Rica. Hopelijk ben ik bij terugkeer nog altijd leidster."

Foto: © CyclingOnline.nl

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl