Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aanval kwam ook voor Vos onverwacht

Woensdag 03 juli 2013

Women - Dat Marianne Vos er gisteren een heuse strafexpeditie van maakte in de Giro Rosa was niet eens voorzien. Maar toen de renster van Rabobank-Liv/Giant een gaatje wist te slaan besloot ze de aanval door te zetten.

“Het begon al direct met een klimmetje. Het was helemaal niet mijn bedoeling om daar weg te rijden, maar ik wist dat het dringen zou worden en dat er een gevaarlijke afdaling kwam. Ik kwam als vierde boven en daarna besloot ik in de afdaling zelf vooruit te rijden. Dan is safer. Toen we beneden aan kwamen en ik om keek, zaten er nog vijf rensters in mijn wiel onder wie Lucinda Brand” zei ze tegen Rabosport.  

 

Val Cromwell

“In de finale gebeurde er van alles. De anderen naderden toch en Cromwell, die goed meewerkte, viel in een haarspeldbocht van de afdaling van de laatste klim. Toen kon ik echt niet meer wachten. De finish was te dichtbij en de achtervolgers naderden snel. In de laatste tien kilometer heb ik wel alles gegeven om zoveel mogelijk voorsprong te pakken. Die muur naar de finish heb ik echt moeten stampen, maar het verschil werd toch groter. Dat geeft geweldige voldoening. Maar we zijn er nog lang niet. Morgen is er weer een aankomst bergop. Maar ik heb nu natuurlijk wel een mooie voorsprong te pakken” zegt ze op de site van haar sponsor.

Foto: © Sportfoto.nl/Bart Hazen



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl