Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel slaat dubbelslag in Boucles

Zondag 04 juni 2017

Elite men - Mathieu van der Poel heeft ook de slotetappe van de Boucles de la Mayenne op zijn naam gebracht. Het was al de tweede dagzege op rij voor de jonge Nederlander.

De renner van Beobank-Corendon won ook het eindklassement.

Met eindwinst en twee ritzeges in de Boucles de la Mayenne breit Van der Poel een succesvol vervolg aan zijn uitstekende periode met onder andere ritwinst in de Ronde van België en een tweede plaats in de Wereldbeker mountainbiken in Albstadt. "Een bewijs dat de conditie momenteel heel goed is. Vorig jaar kende ik omwille van omstandigheden een teleurstellend mountainbikseizoen. Toen beschikte ik niet over mijn beste stel benen in deze periode van het jaar en dat is nu gelukkig anders."

De tweede ritzege van vandaag ging niet vanzelf. "Deze aankomst, vals plat omhoog, ligt me als gegoten. Als ik zie hoe hard de ploeg voor mij werkt, dan geeft dat enorm veel motivatie om het af te maken. En dat is net als gisteren gelukt. Al liep het vandaag niet helemaal vlekkeloos. De laatste 500 meter verloor ik het wiel van mijn ploegmaats. Ik moest dan ook alles uit de kast halen om enkele gaatjes te dichten en te winnen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl