Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aanvraag Healthy Ageing Tour WorldTour niet gehonoreerd

Vrijdag 30 juni 2017

Women - De Healthy Ageing Tour wordt komend jaar opnieuw met de status 2.2 verreden. De organisatie van de Groningse etappekoers had de Women's WorldTour-status aangevraagd, maar zag dat verzoek gisteren niet gehonoreerd.

Net als ieder ander vernam de organisatie via een kort bericht van de internationale wielerbond UCI dat de reeks weliswaar was uitgebreid, maar niet met hun wedstrijd. Die beslissing werd door de organisatie van de Healthy Ageing Tour als teleurstellend ervaren, vooral omdat de vraag voor de WWT-status breed werd gedragen door teams en rensters. 

De ploegleiders van enkele top UCI-teams, wereldkampioene Amalie Dideriksen en alle sponsoren van de ronde steunden de kandidatuur. Bovendien had men het gevoel klaar te zijn voor de promotie. De Healthy Ageing Tour is de enige vrouwenwedstrijd die van start tot finish live wordt uitgezonden op tv en internet, in tegenstelling tot veel UCI Women's WorldTour-wedstrijden. Ook kent de wedstrijd een UCI Nations Cup-manche voor junior-vrouwen. Koersdirecteur Thijs Rondhuis zegt in een reactie: "We vinden het jammer dat we niet mogen toetreden tot de Women's WorldTour. We gaan verder met de unieke combinatie van tegelijktijdig een etappewedstrijd voor elite en junior vrouwen op topniveau."

Een eerste tip van de sluier voor het rittenschema werd ook al opgelicht door Rondhuis. Zo start de Healthy Ageing Tour komend jaar met een individuele tijdrit van twintig kilometer. Ook staat vast dat Borkum – decor van de slotrit van de afgelopen drie edities - niet terug keert in het etappeschema. Tenslotte wordt de wedstrijd uitgebreid met een Paraycling-wedstrijd.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl