Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Tour van Jansen: Groet uit Düsseldorf

Zaterdag 01 juli 2017

Blog - "De Tour de France, de tijd van je leven"...  Met dit citaat van Dries Roelvink begon vier jaar geleden, kort na de geboorte van dit fantastische wielerplatform, mijn column over de honderdste editie van de Ronde van Frankrijk. Een pleidooi waarin ik in niet mis te verstane woorden betoogde dat het hoog tijd werd dat de Tour met pensioen ging. "I don't give a f#ck" schreef ik zelfs. (Zie http://www.cyclingonline.nl/artikel/1329_erik-jan_jansen-_de_tour_met_pensioen.html)

Vier jaar later ben ik bepakt en bezakt op weg naar de start van de Tour de France in Düsseldorf, klaar om drie weken lang verslag te doen vanachter de koers. Een kwestie van voortschrijdend inzicht of vrijwillige terugtred? Mijn goede vriend en advocaat Pleitmevrij zou het ongetwijfeld zo benoemen mocht de kwestie ooit voor de rechter komen. Maar laat ik allereerst zeggen dat ik nog steeds achter mijn column sta, want,  met al die grote woorden, wilde ik alleen maar aangeven dat we vooral ook aandacht moeten hebben voor al die andere wielerwedstrijden die ook gereden worden. Gelukkig is dat laatste helemaal goed gemaakt op deze site. Aandacht voor het wielrennen in woord en beeld, groot en klein. En met die wetenschap kan ik met een gerust hart op pad, naar de 104e Tour en mijn eerste.

Het wordt mijn allereerste Tour de France en ik ga niet verbloemen dat ik enigszins gespannen ben. Het wordt een avontuur van een grootte dat ik nog niet eerder heb meegemaakt en dat ook nog eens in het gezelschap van Mike en Keith, twee olijke Amerikanen met een missie. De wereld overspoelen met prachtige wielerkunst vanuit La Grande Boucle! 

Een korte introductie. Mike Valenti begon jaren geleden een website, The Veloist, met eigenlijk maar één doel, een groepje fietsgekken om zich heen verzamelen zodat hij niet meer alleen door het wonderschone Illinois hoefde te rijden. Het bracht Mike niet alleen de kunstzinnige passie voor de koers maar ook een onverwachte bijvangst, een kale Hollandse fietsgek. Die ontmoeting maakt dat laatstgenoemde de komende weken uw 'man ter plaatse' is. Lardeer dit sausje tenslotte met Keith, onze wijndrinkende chauffeur, maak het op in een gesponsorde mobile home en men heeft de perfecte mix voor een prachtig wieleravontuur! U maakt het de komende weken mee in woord en beeld op cyclingonline.nl

Tekst en foto: Erik Jan Jansen

 


Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl