Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint in Giro Rosa

Zaterdag 01 juli 2017

Women - Annemiek van Vleuten heeft de tweede etappe van de Giro Rosa gewonnen. De Gelderse van Orica-Scott toonde zich de snelste van een kopgroep van drie, waar ook Anna van der Breggen en Elisa Longo Borghini deel van uitmaakten.

Van der Breggen is de nieuwe leidster. Zij neemt de trui over van haar ploeggenote Karol-Ann Canuel. Boels-Dolmans won immers de ploegentijdrit op vrijdag.

Van Vleuten won dit seizoen al de Cadel Evans Road Race, Durango-Durango, een rit in de Emakumeen Bira en het NK Tijdrijden in Montferland. De Giro Rosa is dit jaar een belangrijk doel voor haar.

Annemiek van Vleuten was in veel opzichten de winnares van de dag.  "Ik wist dat die klim het klassement voor een eerste keer deze ronde op de kop kon zetten. Maar niemand viel aan. Halverwege ben ik toen zelf gegaan. Ik kreeg Van der Breggen en Longo Borghini mee. Zowel op de klim als in de afdaling – die toch wel link was – als in de laatste vlakke twintig kilometer zijn Elisa Longo Borghini en ik er voor gegaan. Anna kwam niet op kop, want die wist achter zich haar ploeggenote Megan Guarnier nog, de winnares van vorig jaar. Uiteindelijk pakken we twee minuten op een eerste groep concurrenten."Tijd winnen was ook haar doel, eerste door de voorsprong verder uit te breiden, later om de volle mep van tien boniseconden binnen te halen voor de ritzege. ‘ Ik ging niet om de etappe te winnen, maar om die kloof groter te maken. Uiteindelijk kon ik de sprint ook nog winnen."

Anna van der Breggen was onder de indruk van hoe de koers ontplofte vandaag. "Maar onze winst in de ploegentijdrit zorgde ervoor dat we ons konden beperken tot volgen."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl