Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten wint tijdrit in Giro Rosa (+video)

Dinsdag 04 juli 2017

Women - Annemiek van Vleuten heeft de vijfde etappe van de Giro Rosa gewonnen. In een rit tegen de klok over geaccidenteerd terrein - met een zeer steile klim - wist de Nederlands kampioene tijdrijden haar tweede ritzege te boeken.

Roze truidraagster Anna van der Breggen werd tweede en behoudt de leiding in het klassement. Wel moest ze Van Vleuten - die maandag veel tijd verloor - ruim veertig seconden toestaan in deze tijdrit over twaalf kilometer. In het klassement is Van Vleuten nu derde op 1.36 minuten van Van der Breggen. Elisa Longo Borghini is tweede op een minuut. Van Vleuten:"We hadden ons goed voorbereid voor deze Giro Rosa en ook voor deze rit. Dat gaf me vertrouwen. IK was teleurgesteld toen ik gisteren tijd verloor, maar ik wist dat ik gefocust moest blijven om tijd teurg te winnen. We bekijken het nu dag voor dag, maar de kloof in het klassement is groot." Met Lucinda Brand (11e)Sabrina Stultiens (12e), Floortje Mackaij (14e) en Janneke Ensing (15e) staan nog vier landgenotes in de top 15.

Kopvrouw Kasia Niewiadoma van WM3 kwam ten val in de tijdrit en verloor tijd. 'Belangrijkste is dat ze wel OK is" laat het team weten. 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl