Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen komt niet aan sprinten toe, Sagan DQF

Dinsdag 04 juli 2017

Elite men - Dylan Groenewegen kon zich als gevolg van een massale valpartij niet in de strijd om de dagzege mengen in de Tour de France.. Na ook nog een tweede valpartij - met Mark Cavendish als voornaamste slachtoffer - won Arnaud Démare een sprint van een beperkt gezelschap.

Cavendish lijkt als gevolg van een breuk uitgeschakeld voor de rest van de ronde. Sagan werd aanvankelijk naar aanleiding van zijn sprint terug gezet naar de 115e stek, maar later uit de ronde gezet. De jury rekende hem de val van Cavendish - en Degenkolb - aan.

Bij LottoNL-Jumbo kwam sprinter Groenewegen er met de schrik vanaf. “We zaten naast QuickStep, toen er iemand viel. Dan kun je remmen wat je wil, maar dan val je er met zijn allen overheen”, zei Groenewegen na afloop. “Ik ben er goed van afgekomen. Ik ben meer van mijn fiets af gesprongen dan dat ik echt gevallen ben. Daardoor ben ik op mijn voeten geland en niet echt gevallen. Gelukkig vallen de kwetsuren bij de rest van de ploeg ook mee. Er waren veel valpartijen vandaag. Daar staat de Tour de France een beetje om bekend. Maar het is wel weer een gemiste kans. Ik had graag mee gesprint.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl