Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aankomst Boels Ladies Tour in Gennep verschoven naar 2018

Donderdag 06 juli 2017

Women - De gemeente Gennep is in 2018 aankomstplaats in de Boels Ladies Tour, dat zijn gemeente en de organisatie van deze UCI Women's WorldTour-wedstrijd overeen gekomen. 

Aanvankelijk was de aankomst in Gennep voorzien op de openingsdag van de komende editie (2017) van de Boels Ladies Tour.  Na de proloog in Wageningen zou het vrouwenpeloton de avondetappe op 29 augustus starten en eindigen in Gennep.

De internationale wielerbond UCI liet de organisatie van de Boels Ladies Tour echter weten dat het niet is toegestaan een dubbele etappe af te werken in een wedstrijd van de UCI Women's WorldTour. Dit in tegenstelling tot wedstrijden met een .1-status, zoals de ronde voorheen had. Van deze bepaling was de organisatie vooraf niet op de hoogte. 

Na constructief overleg met de gemeente Gennep is besloten de etappe van 2017 door te schuiven naar het volgende kalenderjaar. Daarin krijgt Gennep dan een eigen plek in het etappeschema van deze belangrijkste etappekoers voor vrouwen van ons land.

Overigens is Gennep niet helemaal uit het rittenschema voor 2017 verdwenen. De vierde etappe - die plaats vindt op 1 september en finisht in Weert - gaat nog altijd van start in deze Limburgse gemeente.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis van de Boels Ladies Tour laat weten dankbaar te zijn voor de opstelling van Gennep. "Ik wil de gemeente en de uitvoerende organisatie van 4Events danken voor het meedenken over een oplossing die voor alle meewerkende partijen acceptabel is. En ik ben blij in 2017 én 2018 met de opgewaardeerde Boels Ladies Tour te gast te mogen zijn in Gennep."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl