Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lucinda Brand wint in Giro Rosa (+video)

Vrijdag 07 juli 2017

Women - Lucinda Brand heeft de achtste etappe van de Giro Rosa gewonnen. De renster van Sunweb zorgde daarmee voor de derde Nederlandse individuele zege, eerder won Annemiek van Vleuten rit twee en rit vijf.

Brand maakte in de slotfase de oversteek naar vroege vluchtster Tetyana Riabchenko en wist haar vervolgens ter plaatse te laten en naar de winst te soleren. Het is voor de Zuid-Hollandse de derde ritzege in de Giro Rosa. Eerder dit seizoen won zij de Omloop Het Nieuwsblad. "Ik ben heel blij met deze zege. We hebben er de hele week al hard voor geknokt en waren er ook al dichtbij. Dan is het heel bijzonder om zo'n speciale rit te winnen. Als je er een aantal keren dichtbij zit, wordt je alleen maar gretiger. Ik wist dat de finale me lag en voelde me de hele dag al goed en daarom ben ik op de beklimming achter een aantal vluchters aan gegaan."

Eerder in de rit waagden ook Janneke Ensing (Ale Cipollini) en Anouska Koster (WM3) een poging in deze rit.

Anna van der Breggen behield de roze trui. Ze kwam als zesde over de meet in het spoor van concurentes Annemiek van Vleuten (vierde) en Elisa Longo Borghini (vijfde).

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl